Nenormalni iznosi

Ovde ni milioneri ne mogu da dođu do stana: Najekskluzivnije ulice na svetu! (FOTO, VIDEO)

Razlog nije manjak novca, već u tome, koliko god to nelogično zvučalo, da je veća potražnja nego ponuda
Destinacije
00:28h Autor:
Ovde ni milioneri ne mogu da dođu do stana: Najekskluzivnije ulice na svetu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

U najekskluzivnijim ulicama na svetu jednu stvar je vrlo teško kupiti, a to su nekretnine. Na tim lokacijama se mesecima, pa i godinama ne proda nijedan apartman, penthaus, kuća ili stan. Razlog nije manjak novca, već u tome, koliko god to nelogično zvučalo, da je veća potražnja nego ponuda.

"U najskupljim ulicama na svetu nekretnine se vrlo retko prodaju. Neke od tih nekretnina na tržište dođu jednom u generaciji i nikad više", rekla je za Business Insider Jolanda Barns, stručnjak za nekretnine, a ovo je deset najskupljih ulica na svetu, gde stan teško mogu da kupe čak i najbogatiji.

1. Ardmor Park, Singapur - prosečna cena kvadratnog metra je 24.000 dolara

Jedan od kupaca koji je ovde uspeo da kupi penthaus je suvlasnik Alibaba grupe. Svoju novu rezidenciju platio je 51 milion dolara, čime je kvadrat platio 40.000 dolara.

U ovom restoranu večera košta 2 miliona dolara: Kako jedu najbogatiji ljudi na svetu! (FOTO)

2. Moločnij Pereulok, Moskva - prosečna cena kvadratnog metra 30.500 dolara

Većina zgrada u ovoj četvrti sagrađene su posle 2000. godine. Prošle godine je stan od 238 kvadratnih metara na ovoj lokaciji prodat za 9,5 miliona dolara.

4 moskovske tajne: Evo šta se krije ispod ulica ruske prestonice!

3. Avenija de Palmir, Sen Trope - prosečna cena kvadratnog metra je 39.000 dolara

U ovoj ulici praktično je nemoguće doći do nekretnine. Poslednja je bila u ponudi pre godinu dana, a kad dospeju na tržište, kuće s pogledom na more dosežu cenu i do 70.000 dolara po kvadratu. Jedna od poslednjih nekretnina koja se prodala u ovoj ulici imala je 800 kvadrata i veliko zemljište, a cena je bila 42 miliona dolara.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Ke d’Orleon, Pariz - prosečna cena kvadratnog metra 41.000 dolara

Quai d’Orléans nekada je bio dom Brižit Bardo, a danas je jedna od najskupljih ulica u Parizu. Ke d’Orleon je adresa sa izuzetno visokim cenama i jednim od najlepših pogleda na Pariz. Smešten je na južnoj strani ostrvceta Il Sen-Lui koji se nalazi nasred Sene u centru Pariza. Fasade zgrada u ovoj klasičnoj ulici su od kamena, a pogled s njih puca direktno na katedralu Notr Dam. Tu je svega oko dvadeset zgrada koje potiču od 17. do 19. veka. Pre nekoliko meseci trosobni apartman na petom spratu s predivnim pogledom, prodat je za 36.000 dolara po kvadratu.

75 godina pod ključem i katancem: Šokantna tajna napuštenog stana u Parizu! (FOTO, VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

5. Volselej Roud, Point Pajper, Sidnej - prosečna cena kvadratnog metra je 44.000 dolara

Nakon nekoliko mirnih godina što se tiče prodaje, poverenje u tržište se opet vratilo, pa tako i u najekskluzivniju australijsku ulicu. Na ovom sidnejskom poluostrvu kvadrati se prodaju po 44.000 dolara, a tokom poslednjih godinu dana stanovi u ovoj ulici su se prodavali po ceni između 33 i 40 miliona dolara.

6. Šemin du Semafor, Kap Fera - prosečna cena kvadratnog metra 67.000 dolara

Ekskluzivno poluostrvo Sen-Žan-Kap-Fera nekada je bilo omiljeno mesto belgijske kraljevske porodice. Ovo područje je sada poznato po ogromnim i predivnim vilama u vlasništvu milijardera i tajkuna uključujući i suosnivača Majkrosofta Pola Alena i pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog. Chemin du Sémaphore je put koji vodi u središte skupog poluostrva. Prošlog avgusta tamo je kuća od 650 kvadrata prodata za 37 miliona dolara.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

7. Avenija princeze Grejs, Monako - prosečna cena kvadratnog metra 100.000 dolara

Prošla godina za tržište nekretnina u Monaku je bila rekordna, a Avenija princeze Grejs, prepoznatljiva po palmama koje okružuje luku ispred Monte Karla nije bila izuzetak. Tako je trosobni stan od 200 kvadrata na broju pet u Aveniji princeze Grejs prodat prošle godine za 16 miliona evra, a parking i terasa su bili uključeni u cenu. Prošle godine je preprodato ukupno 555 nekretnina u Monaku.

Sjaj i luksuz Monaka: Evo zašto je Novak Đoković izabrao baš ovu kneževinu za život! (FOTO)

8. Najtsbridž, London - prosečna cena kvadratnog metra 103.000 dolara

Najtsbridž je najelitnija londonska adresa. To je i ulica i kvart i podzemna železnica, ali kada govorimo o skupim nekretninama, onda mislimo samo na ulicu. Prošlog aprila ovde je penthaus od 1.500 kvadrata prodat za oko 200 miliona evra, što je najskuplja prodaja u poslednjih godinu i po dana.

Evo gde kraljica Elizabeta živi: Zavirite u raskoš Bakingemske palate! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

9. Gornja Peta avenija, Njujork - prosečna cena kvadratnog metra 108.000 dolara

Krajem 19. veka Gornja Peta avenija je bila zaštitni znak njujorške aristokratije i društvene elite, a to se nije promenilo ni do danas. Imidž Pete avenije kao ulice njujorških milionera još uvek opstaje i ona je dom najluksuznijih zgrada Velike jabuke. Zapravo je teško naći skuplju ulicu od Pete avenije u kojoj gotovo nijedna nekretnina nema cenu nižu od 70 miliona dolara.

Kuća neverovatnog luksuza na najmoćnijoj adresi: Evo zašto je omiljena bogatašima! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

10. Ulica Pik, Hong Kong - prosečna cena kvadratnog metra 114.000 dolara

Ulica Peak smeštena je na samom vrhu Viktorija Pika u Hong Kongu, najskupljoj ulici na svetu. Ovog februara je nekretnina na broju 75 prodata za 600 miliona evra što je najskuplje prodata nekretnina u istoriji Hong Konga. Bila je veličine 11.000 kvadrata.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs