Ostavlja bez daha

Evo gde kraljica Elizabeta živi: Zavirite u raskoš Bakingemske palate! (VIDEO)

Ako vas je ikada zanimalo u kakvoj raskoši živi kraljica, zahvaljujući Guglovoj virtuelnoj turi sada možete da posetite zvaničnu Elizabetinu rezidenciju bez da napustite udobnost svog doma
Destinacije
15:08h Autor:
Evo gde kraljica Elizabeta živi: Zavirite u raskoš Bakingemske palate! (VIDEO)
Foto: Reuters / Toby Melville

Gde god da se nalazite na planeti, od sada možete da "prošetate" čuvenom Bakingemskom palatom, domom britanske kraljice Elizabete u Londonu.

Ako vas je ikada zanimalo u kakvoj raskoši živi kraljica, zahvaljujući Guglovoj virtuelnoj turi sada možete da posetite zvaničnu Elizabetinu rezidenciju bez da napustite udobnost svog doma.

Čovek koji je dva puta rekao Ne kraljici: Zašto je Dejvid Bouvi odbio najviše priznanje? (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

S obzirom da se kraljica trenutno nalazi na svom imanju u Sandringamu, u Norfolku, nije imala lično prilike da se uveri u to kako izgleda tura, ali, kako se navodi, dala je svoje odobrenje za ovaj projekat, piše britanski Daily Mail.

Panoramski snimci unutrašnjosti kraljičinog doma napravljeni su prošle nedelje, a tokom ture "posetiocima" će se obraćati Toni Džonstoun - Bart, odgovorno lice za održavanje zdanja, kao i Ana Rejnolds, kustos, s obzirom na to da se u Bakingemskoj palati nalaze umetnine od neprocenjive vrednosti.

Omiljena kraljičina snaja: Kako je Sofi, grofica od Veseksa, zamenila Kejt Midlton! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inače, za pravljenje ovakve ture u okviru projekta "Gugl ekspedicija" su se odlučila deca iz Gane, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, nakon što su im ponuđene i druge atrakcije poput Marsa, Meseca i planine Fudži, između ostalog. Međutim, mališanima je ipak za razgledanje bila najzanimljivija Bakingemska palata.

"Bakingemska palata je zauzela ubedljivo prvo mesto koje su deca sa svih meridijana izabrala za razgledanje. To nije samo istorijsko mesto, već postoji nešto mistično i veličanstveno u vezi sa njom, jer tu živi kraljica, a tamo takođe i rade brojni članovi kraljevske porodice. Zato je toliko fascinantna", izjavila je Dženifer Holand, program menadžerka u Guglu.

Kraljica dobijala 60 godina pisma od njega: Evo šta je uradila nakon njegove smrti! (FOTO)

Celu turu mogu da obiđu korisnici smartfonova i tableta, a na Jutjubu je okačen delić "ekspedicije" i pomoću strelica u gornjem levom uglu birajte pravac kretanja kroz palatu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs