Neverovatno

Tajvan želi da privuče više žena vernika: Izgrađena crkva u obliku Pepeljugine cipele (VIDEO)

Zvaničnici navode da je crkva posvećena lokalnoj devojci po imenu Vang, kojoj su lekari 1960. godine zbog bolesti morali da amputiraju oba stopala
Destinacije 16.01.2016. - 19:03h Autor: Beta
Foto: Youtube Printscreen / Wall Street Journal

Kako bi privukli više ženskih vernika, na Tajvanu je izgrađena staklena crkva, u obliku Pepeljugine cipele, prenosi BBC.

 

Neobična crkva na jugozapadnoj obali zemlje rezultat je novog pristupa crkve na Tajvanu koja želi da privuče više žena vernika.

 

Građevina je visoka 16 metara i sazidana je od 320 panela plavog stakla. Izgradnja je koštala više od 600.000 dolara. Iako je otvaranje zakazano za 8. februar, na kinesku Novu godinu, crkva u obliku cipele već privlači veliku pažnju turista.

 

"Verujemo da će ovakva građevina privući i turiste. Kada crkva bude gotova, dizajniraćemo preko stotinu predmeta namenjenih ženama", izjavio je portparol lokalne turističke organizacije Zeng Rongfeng.

 

Najnepristupačnija crkva na svetu: Stub života obavijen misterijom i legendom! (FOTO)

 


 

Zvaničnici navode da je crkva posvećena lokalnoj devojci po imenu Vang, kojoj su lekari 1960. godine zbog bolesti morali da amputiraju oba stopala. Nakon toga Vang je prekinula kontakt sa spoljnim svetom i ostatak života je provela u crkvi.

 

Lokalni zvanučnici na Tajvanu ne biraju sredstva za privlačenje većeg broja turista, navodi BBC. Iz turističke organizacije na jugozapadnoj obali već su najavili izgradnju prvog zabavnog parka za odrasle.

 

Park će nositi naziv "Romantični Bulevar" i biće obogaćen erotskim skulpturama i drugim sadržajima za zabavu odraslih. Ipak, nisu svi oduševljeni idejom erotskog parka, a posebno ne centralna turistička organizacija Tajvana koja se brine da će park naškoditi reputaciji države.

 

"Turizam je posao, a ne edukacija ili religija", odgovaraju iz priobalskog regiona na kritike Tajpeja.

 

Crkva u drvetu kod Vladičinog Hana oduzima dah: Bog je tamo gde si ti! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...