Opčinjavaju svojom lepotom

7 destinacija koje menjaju pogled na svet: Netaknuta priroda, melem za dušu! (FOTO)

Nacionalni park Denali na Aljasci nameće se kao odvažni imperativ - u njemu je vrlo lako moguće osetiti se "malim", jer je reč o zaštićenom prirodnom krajoliku koji je veličine kao Makedonija, a njegov subarktički pejzaž koji nadleću orlovi ostavlja bez daha sve zaljubljenike u prirodu
Destinacije
11:04h Autor:
7 destinacija koje menjaju pogled na svet: Netaknuta priroda, melem za dušu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Neka putovanja ostaju nam u sećanju zbog vremena u kojima smo ih posetili ili ljudi koji su sa nama podelili to iskustvo.

Ali, neke destinacije ostaće vam u pamćenju, jer njihovi krajolici hrane dušu i menjaju način na koji gledamo svet!

1. Nacionalni park Volcanoes, Ruanda

Nemoguće je pogledati u ekspresivne oči planinskog gorile, bez da propitate svoje viđenje ljudskosti, ali i sveta oko sebe. Iako ovaj put nije za svakoga, šetnja kroz nepregledna područja kišne šume i srce Nacionalnog parka Volcanoes u Ruandi definitivno će oplemeniti život pojedinca. Na svetu je ostalo još samo 700 jedinki ovih majmuna, a malobrojni turisti mogu uživo da vide tek nekoliko grupica gorila u ovom nacionalnom parku.

7 destinacija koje treba da posetite u 2016: Nećete se pokajati! (FOTO)

2. Veliki koralni greben, Australija

Ronjenje oko Velikog koralnog grebena nateraće vas da vam se svet učini još većim nego što zaista jeste. Čak 2.900 grebena sastavljenih od milijarde korala čine ovaj zapanjujući prirodni fenomen vidljivim iz svemira! Nažalost, oni polako nestaju zbog klimatskih promena, pa ih svakako treba videti što je pre moguće.

3. Nacionalni park Denali, Aljaska

Divljina je odličan izbor kada želite da budete sami sa svojim mislima, pa se Nacionalni park Denali na Aljasci nameće se kao odvažni imperativ. U njemu je vrlo lako moguće osetiti se "malim", jer je reč o zaštićenom prirodnom krajoliku koji je slične veličine kao Makedonija. Njegov subarktički pejzaž koji nadleću orlovi ostavlja bez daha sve zaljubljenike u prirodu.

Dragulj u sred mora: Restoran na steni ostavlja bez daha! (FOTO)

4. Bagan, Mjanmar

Pre hiljadu godina, ovaj grad je bio prestonica azijskog kraljevstva, a svoju moć pokazao je tako što je izgradio 10.000 budističkih hramova na reci Iravadi. Danas je ih ostalo tek 2.000, koji zajedno sa zalaskom sunca kreiraju zapanjujuću panoramu. Imajte na umu da ovde nema velikih hotelskih lanaca, ni zapadnjačkog luksuza. Samo tišina isprepletena zvukom ptica i molitve koja vraća unutrašnji mir.

5. Karibi

Ako želite da živiti poput pirata, ali bez stresa i krvoprolića, uputite se na Karibe. Iznajmite privatnu jedrilicu i zaplovite otvorenim morem! Na ovaj način samostalno možete da krojite svoj raspored i u potpunosti se predate uživanju u samoći i tirkiznom moru.

Park od kojeg vas podilazi jeza: Groteskne skulpture 400 godina čuvaju tajnu (FOTO)

6. Drakensberg, Južnoafrička Republika

Nije teško napraviti dobru fotografiju u planinskom lancu Drakensberg koji se prostire Lesotom i Južnoafričkom Republikom. Ovo područje koje se prevodi kao Zmajevo gorje ponosi se strmim liticama i oštrim vrhovima, koje izgledaju čarobno tokom svakog godišnjeg doba, a ispresecano je nekolicinom reka, koji zajedno čine zapanjujući prizor, koji ostavlja bez teksta.

7. Kijoto, Japan

Japan ima reputaciju vodeće tehnološke zemlje prepune neverovatnih inovacija. Istovremeno, to je zemlja tradicije u kojoj možete uživati u ceremoniji ispijanja čaja dugoj nekoliko sati. Ovaj poslednji segment najbolje je doživeti u gradu Kijotu, koji je prepun budističkih i šintoističkih hramova. Obavezno prošetajte i Putem filozofa, koji je idealan za promišljanje o životu i budućnosti.

Zabranjene destinacije: 9 mesta koje nikad nećete posetiti (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs