Propada sve vreme

Hotel duhova na Siciliji: 61 godinu bez gosta! (VIDEO)

Ovaj hotel u proteklih šest decenija imao je nekoliko velikih otvaranja, ali ništa od toga nije privuklo goste
Destinacije
22:02h Autor:
Foto: Printscreen Youtube/whatevvervideos

Grande Hotel San Kalogero na Siciliji otvoren je pre 61 godinu, ali nikada nije ugostio nijednog gosta. Uprkos tome, hotel nije zvanično zatvoren.

 

Ovaj hotel u proteklih šest decenija imao je nekoliko "velikih otvaranja", ali ništa od toga nije privuklo goste. Ako ste pomislili da je problem u lokaciji - smešten je u blizini termalnih voda, na vrhu planine Monte Kronja, koja predstavlja dom drevne bazilike u kojoj se nalazi crkva Svetog Kalogera.

 

Kineski grad duhova: Selo bez stanovnika koje je progutala priroda (FOTO)

 

Trebalo bi da bude super destinacija za odmor, ali jedini problem je što turista nema, zbog čega su ovaj hotel sa 300 soba u kojima niko nikada nije prespavao, počeli da nazivaju hotelom duhova.

 

Nakon skoro 30 godina od otvaranja, Grande Hotel San Kalogero, trebalo je opet da bude svečano otvoren 1980. godine, ali se pojavio problem - nadležni nisu znali ko bi vodio hotel, pa se na tome završilo. Sicilijanska vlada je odlučila da uloži u renoviranje hotela, i napokon je bio spreman za veliko otvaranje 1993. godine. Uprkos tome, ispostavilo se da hotel nije dobro povezan na drenažni sistem, a ugovor sa čovekom koji je trebalo da vodi "hotel duhova" od '93. već je bio potpisan.

 

Nestvarno plavetnilo Santorinija: Grčki raj na zemlji! (FOTO, VIDEO)

 

Zbog toga je vlada 2010. godine trebalo da plati 800.000 eura kako bi se sistem odvoda popravio, ali ti radovi nikada nesu počeli. Italijanski mediji pišu da je tamošnji odbor "zaboravio" da pita vladu za potreban novac, pa je popravka "stavljena na policu".

 

Grande Hotel San Kalogero i danas, uprkos dobroj lokaciji na divnoj Siciliji i dalje je napušten, a čini se da su sve manje šanse da to napokon bude promenjeno.

 

Fantastična umetnost pravljenja hleba: Ovako to rade bake u Tadžikistanu! (VIDEO)

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...