Fascinantno

Zavirite u luksuzni klub pod vodom: Morski raj nadomak Maldiva! (VIDEO)

Bilo da sede u udobnim barskim stolicama ili igraju na podijumu, gosti su u mogućnosti da razgledaju bogati morski svet
Destinacije 08.07.2015. - 15:03h Autor: kucastil.rs
Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming Of Maldives

Maštate o neobičnom odmoru? Predstavljamo vam "Sabsiks", prvi podvodni klub na svetu. Nalazi se na Maldivima i svojim posetiocima nudi jedinstveno iskustvo - odličan provod i nesvakidašnji pogled u tropski pejzaž Indijskog okeana. "Sabsiks" (Subsix) se nalazi nešto manje od 500 metara od obale, šest metara ispod površine Indijskog okeana.

 

Iznad njega, na površini lebdi ekskluzivni restoran "Edž" (Edge), koji ima bogatu ponudu morskih specijaliteta. I klub i restoran deo su luksuznog odmarališta na ostrvu Nijama (Niyama), a do njih se može doći jedino čamcem. U "Sabsiks" se ulazi preko "Edža", spuštajući se stepenicama unutar tropskih dubina. Klub je sa tri strane okružen staklenim zidovima, koji posetiocima omogućuju interesantan pogled i potpuni užitak.

 

Plutajući raj u srcu Pacifika: Doživljaj koji se zauvek pamti! (FOTO)

 

Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming of Maldives

 

Odmah po ulazu u klub, duž pozadinskog zida obloženog "Brancusi" ogledalima, smešteni su bar inspirisan školjkama, impozantnog oblika, i DJ pult, a naspram njih stolice koje svojim dizajnom podsećaju na morske ježeve. Iznad, hiljade lanaca školjki povezanih u draperije, vise sa plafona kluba. Šank je prekriven blistavim fiber staklom, koje stvara čarobnu atmosferu, menjajući se od ranog jutra do kasno u noć.

 

Bilo da sede u udobnim barskim stolicama ili igraju na podijumu, gosti su u mogućnosti da razgledaju bogati morski svet, uključujući šarene klovn-ribe, đavoljske raže (Manta ray), kornjače i papagaj-ribe, koje plivaju okolo.

 

Ćao, zdravo, na odmoru sam: Kako da se pripremite za savršeno letovanje bez stresa!

 

Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming of Maldives

 

Ispijajući šampanjac ili egzotične koktele, posetioci mogu da uživaju u setovima najpoznatijih svetskih di-džejeva koji pulsiraju kroz moćne zvučnike muzičkog sistema "Bose". Tu je i nezaobilazni "Glow Party", koji se održava jednom nedeljno. Među brojnim aktivnostima "Sabsiksa" nalazi se i nesvakidašnji obilazak raznovrsnog podvodnog sveta Indijskog okeana. Predvođeni iskusnim biologom Lukom Gordonom (Luke Gordon), gosti imaju priliku da istraže koralne grebene i izbliza razgledaju brojne egzotične životinje i biljke.

 

"Sabsiks" je prvobitno konstruisan na kopnu a potom, nakon opsežnog istraživanja podvodne sredine, transportovan u okean. Pored dobre zabave, gostima pruža uvid u beskrajna prostranstva okeana, istovremeno ih podsećajući na značaj očuvanja morske flore i faune za buduće generacije.

 


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...