Zaprepastićete se

Hotel koji ledi krv u žilama: Kapsule sa pogledom na drevno carstvo Inka! (VIDEO)

Ukoliko volite da putujete i jedva čekate da spakujete kofere u potrazi za novom avanturom, ovo je prava destinacija za vas
Enterijer
21:46h Autor:
Hotel koji ledi krv u žilama: Kapsule sa pogledom na drevno carstvo Inka! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/ Natura Vive Skylodge Adventure

Ukoliko volite da putujete i jedva čekate da spakujete kofere u potrazi za novom avanturom, ovo je prava destinacija za vas - transparentni apartmani koji vise sa strme planine u Svetoj dolini Inka u Peruu.

Turistička kompanija "Natura Vive" svojim gostima nudi novo iskustvo - boravak u Skylodge Adventure apartmanima u srcu drevnog carstva Inka. Ovi apartmani nalik su staklenim kapsulama vise sa litice planine, na visini od 400 metara, i nude impresivan pogled na Svetu dolinu Inka i reku Urubamba.

Zavirite u luksuzni klub pod vodom: Morski raj nadomak Maldiva! (VIDEO)

Zakazati boravak u jednom od ukupno tri apartmana podjednako je veliki izazov kao i uspeti se uz strmu planinu na kojoj se nalaze. Ukoliko ipak uspete, imaćete dve opcije - da se popnete ili da se sa vrha, pomoću užeta, spustite do njih. Apartmani su od monumentalnog grada Kuska, drevne prestonice Inka, udaljeni oko sat vožnje. Kada stignete do gradića Olantajtamba, iskusni vodiči će vam dati svu neophodnu opremu i objasniti kako da se popnete, odnosno spustite niz liticu.

Kapsule su izrađene od aluminijuma i polikarbonata, koji je otporan na sve vremenske uslove. Svaka od njih je dugačka 7,3 a visoka i široka 2,5 metara, ima šest prozora i četiri ventilaciona otvora, koji obezbeđuju protok svežeg vazduha.

Plutajući raj u srcu Pacifika: Doživljaj koji se zauvek pamti! (FOTO)

Unutar kapsule nalaze se četiri kreveta, prostor za ručavanje i kupatilo, koje je odvojeno zidom. Apartmani su opremljeni rustično, u tradicionalnom stilu naslednika drevnih Inka. Kapsule su osvetljene lampama, koje se napajaju pomoću solarnih panela, kreirajući romantičnu atmosferu tokom večeri. Pošto je prostor potpuno transparentan, na svim prozorima postavljeni su zastori, koji se mogu navući ukoliko postoji potreba za tim. Noćenje u ovim neobičnim apartmanima staje 340 dolara, a u paket su uključeni prevoz od Kuska, saveti profesionalnih vodiča, kao i doručak i večera uz vino iz lokalnog vinograda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs