Retka pojava

Sneg u pustinji: Las Vegas očekuje bele pahulje za Novu godinu

Ukoliko bi kladionice dozvolile mnogi bi se kladili na mogućnost snežnog pokrivača u svetskoj prestonici zabave
Destinacije
12:02h Autor:
Sneg u pustinji: Las Vegas očekuje bele pahulje za Novu godinu
Foto: Reuters

Kada bi kladionice u Las Vegasu prihvatale uloge na vremensku prognozu, svakako da bi mnogi tipovali da će sneg u tom gradu pasti za Novu godinu.

Naime, američka Nacionalna meteorološka služba najavila je da bi u sredu uveče bele pahulje mogle da prekriju emblemske "spomenike" čuvenog grada u pustinji - Ajfelovu kulu, piramidu i vuklan.

I dok će u Njujorku stanovnici ispratiti staru i dočekati Novu godinu po hladnom ali suvom vremenu, u Las Vegasu se očekuju snežne padavine i temperatura oko nula stepeni Celzijusa.

Malo je, međutim, verovatno da će oni, koji se za Novu godinu budu zatekli u svetskoj metropoli zabave, moći da se grudvaju i prave sneška belića.

Kako se Ben Aflek "proveo" u Vegasu jer je varao na kartama pogledajte OVDE.

"Sa snegom ili bez njega, jedno je sigurno, biće veoma hladno za Novu godinu", kazao je za AP predstavnik lokalne meteorološke službe koja je upozorila turiste da ponesu toplu odeću i zimske cipele ukoliko nameravaju da za doček dođu u Las Vegas.

Premda izuzetno retka pojava za ovaj deo SAD, sneg je nekoliko puta pao u Las Vegasu. Poslednji put je to bilo u decembru 2008. kada je grad prekrio snežni pokrivač debljine 10 centimetara. Sneg je pao i 1979, tada je napadao čak 20 centimetara, dok je rekordnih 45 centimetara zabeleženo 1949. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs