Vremenska prognoza

Za vikend prve pahulje i u nižim predelima: U narednih 7 dana očekujte tempreature u minusu

Početkom naredne nedelje će noći biti veoma hladne i treba očekivati umerene, ponegde i jake mrazeve

Vesti
Autor:
Za vikend prve pahulje i u nižim predelima: U narednih 7 dana očekujte tempreature u minusu
Foto: Shutterstock

Danas će u Srbiji u nižim predelima biti slabog mraza, magle i niske oblačnosti koja će se mestimično zadržati i veci deo dana.

U brdsko-planinskim krajevima biće pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od -4 do 0, najviša od 2 u maglovitim područjima do 11 stepeni u predelima bez magle.

U Beogradu ujutro slab mraz i magla. Tokom dana oblačno i tmurno. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stepena.

U subotu suvo, u nižim predelima maglovito, tmurno i hladno, a u brdsko-planinskim pretežno sunčano. Posle podne naoblačenje sa severa, uveče i tokom noći ka nedelji mestimično sa kišom, objavio je Tanjug.

Od nedelje na planinama sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, a sneg se do kraja perioda uz kišu očekuje povremeno i u nižim predelima.

U noći ka ponedeljku i početkom naredne nedelje dalje zahlađenje tako da će se 1. decembra, što je prvi dan meteorološke zime, maksimum kretati od 0 do 5.

Početkom naredne nedelje će noći biti veoma hladne i treba očekivati umerene, ponegde i jake mrazeve, posebno na planinama koje budu pod snegom i tamo bi minimumi mogli pasti i do oko -8 stepeni Celzijusa. U nizijama mrazevi uglavnom do -5 do -2 stepena Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs