Užasavajuće

10 najbizarnijih turističkih atrakcija: Hram pacova, festival penisa, selo kobri (FOTO, VIDEO)

Jedan pekinški restoran u kojoj je sve na temu wc-a služi hranu u činijama u obliku toalet šolje, a Sedlec kosturnica u Češkoj je ukrašena skeletima 40.000 ljudi i u njoj se nalazi luster koji je u potpunosti napravljen od ljudskih kostiju
Destinacije
19:30h Autor:
10 najbizarnijih turističkih atrakcija: Hram pacova, festival penisa, selo kobri (FOTO, VIDEO)
Foto: Wikimedia
1 / 3 Foto: Kurir Arhiva

I pored svih svetskih lepota, nemaju svi turisti istu želju da obilaze čuda prirode, prelepe gradove ili luksuzna mesta, pa se neki radije odlučuju za nesvakidašnje i čak bizarne atrakcije.

10. Karni Mata hram - Indija

U ovom hramu živi više od 20.000 pacova koji se smatraju svetima. Zabranjeno je nositi cipele, a hrana koju su gricnuli ovi glodari smatra se svetinjom.

9. Restoran sa temom toaleta - Kina

Ovaj pekinški restoran u kojoj je sve na temu wc-a služi hranu u činijama u obliku toalet šolje, odakle posetioci mogu da uživaju jedući goveđi paprikaš ili mogu da jedu čokoladni sladoled iz noše.

8. Sedlec kosturnica, Češka

Ova crkva je ukrašena skeletima 40.000 ljudi, a u njoj se nalazi luster koji je u potpunosti napravljen od ljudskih kostiju.

7. Kotrljanje sira - Velika Britanija

Ovaj događaj svake godine okuplja ljude koji jure za 3,5 kilograma teškim koturom sira. S obzirom da se održava na strmom brdu, 200 metara duga trka često vodi do ozbiljnih povreda.

6. Kazanus hotel - Belgija

Hotel je dizajniran tako da podseća na ogromna creva, uključujući i anus. Izuzetno je popularan među parovima i mladencima, a noćenje u njemu košta 165 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=Urp7DpX0cA8
5. Junesun spa rizort - Japan

Gosti se opuštaju u ogromnoj vinskoj kupki, sa sve 3,6 metara visokom vinskom bocom. Drugi tretmani u ovoj rizortu podrazumevaju da se posetioci brčkaju u čokoladi i kariju.

4. 1984: Drama preživljavanja - Litvanija

U pitanju je komunistički tematski park koji se nalazi 6 metara pod zemljom u sovjetskom bunkeru. Posetiocima imaju mogućnost da se upoznaju sa sovjetska propaganda, prinuđeni su da priznaju zločine, ispitivani su i tučeni.

3. Kanamara Macuri - Japan

Festival čeličnog falusa svake godine slavi penis i plodnost. Tradicionalno su ga slavile prostitutke, moleći se za zaštitu od seksualno prenosivih bolesti.

2. El Kolačo - Španija

Čovek koji simbolizuje đavola preskače bebe koje su smeštene na dušeku. Za ovaj događaj, koji se održava svake godine, se veruje da će decu usmeriti na pravi put.

1. Ban Kok Sa-Nga - Tajland

Poznato među turistima kao "Selo kobri", gotovo sve od 140 kuća u ovom mestu imaju barem jednog ovakvog ljubimca. Međutim, nekoliko meštana je moralo da amputira prste zbog otrovnog ujeda kobri.

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

A OVDE pogledajte neke sasvim drugačije destinacije - 15 fenomenalnih vodopada širom sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs