Zarad višeg cilja

Odrekao se seksa na godinu dana zbog opklade: I veliki ženskaroš je uspeo!

Nije bilo lako, nekad su u toku izlaska prijatelji morali da me povuku u stranu. Piće, izlasci, devojke… sve to ide zajedno, priča Peter
Zanimljivosti 28.07.2014. - 14:55h Autor: Klix.ba
Foto: Facebook / Peter Lynagh

Peter Lynagh, 34-godišnji muškarac, učinio je nezamislivo – kao rezultat opklade sa cimerom, odrekao se seksa, pa čak i ljubljenja na godinu dana.

Njegova odluka i uspešno završena misija uspela je da skupi 50 hiljada dolara, budući da je opklada nastala kao deo projekta jedne neprofitne organizacije koja pomaže devojkama iz Kambodže i pruža im alternativu seksualnom ropstvu koje vlada u toj državi.

 

Peter je u razgovoru za Cosmopolitan ispričao kako je mnogo devojaka koje su znale za njegovu odluku pokušalo da ga slomi.

 

"Nije bilo lako, nekad su u toku izlaska prijatelji morali da me povuku u stranu. Piće, izlasci, devojke… sve to ide zajedno", priča Peter, kojem je bilo posebno teško, budući da je novi način života bio potpuno suprotan njegovom dosadašnjem u kojem ga je krasila reputacija velikog ženskaroša.

 

Kaže kako je u tom periodu počeo da vizlazi s jednom devojkom.

 

"Pre godinu dana nije htela ni da me pogleda, ali kad je saznala za opkladu, odjednom sam joj bio interesantan. Bilo je jako teško suzdržati se… u jednom trenutku bih pomislio: Koga briga za opkladu i humanitarnu akciju! Osećao sam se opsednutim… ali drago mi je da me je zaustavila", pojašnjava.

 

Peter ističe kako mu je bilo dozvoljeno da masturbira, ali je i s tim odlučio da prestane na tri meseca.

 

Facebook
Facebook

"Bilo je ludo… imao sam toliko energije, da sam morao da je izbacim u teretani. Preporučujem svima da to probaju – potpuno promeniš fokus i svoju energiju, koja je tada ogromna, usmeriš na nešto drugo", pojašnjava.

 

Za Novu godinu je odlučio da trezan ode u krevet, opet sam. Svi su ga pitali s kim će završiti tu noć, ali on je bio siguran u svoju odluku.

 

Ono kroz šta je prošao je, kaže, neka vrsta duhovnog treninga, koji mu je pomogao da osvesti neke stvari. Takođe, dosta mu je pomogla i meditacija, kao i izjava Dalai Lame: "Kad bi svaki osmogodišnjak naučio da meditira, svetski mir bi bio postignut za samo jednu generaciju".

 

"Bilo je dobro pažnju sa sebe usmeriti na nešto drugo. O tome se zapravo radi. Ne želim slavu, zadovoljan sam svojim životom i ne želim da me ljudi gledaju samo na taj način – kao tipa koji se na godinu dana odrekao seksa", navodi Peter.

 

Trenutno se, kako kaže, viđa s jednom devojkom, a ta je veza drugačija od svih dosadašnjih koje je imao.

 

"Morao sam da se suočim sa mnogim demonima iz prošlosti, koji su bili razlog zašto sam godinama jurio devojke. Morao sam da izgradim vezu sa samim sobom. Sada imam potpuno drugačiji pogled na svet. Više sam realista, a moje su veze dublje i imaju više smisla", priznaje Peter.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...