Kao mali raj

U ovoj zemlji živi se mirne duše: Kuće i kola se ne zaključavaju, roditelji nemaju razlog da brinu za decu!

Zemlja sa najnižom stopom kriminala u svetu

Destinacije 04.03.2020. - 12:38h Autor: Stil / Punkufer
Foto: Shutterstock

U ovoj zemlji napadi na turiste se skoro uopšte ne događaju. Zabeleženi su neki manji problemi sa zakonom poput džeparenja, međutim takvi prestupi su rezervisani za „turistička“ područja područja poput aerodroma, u sredstvima javnog prevoza, kao i oko popularnih gradskih atrakcija.


Singapur je jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Štaviše, ovaj grad-država u jugoistočnoj Aziji nedavno je proglašen najsigurnijim mestom u Galupovom izveštaju Solo Travel Safety Report 2019.


Analizirajući podatke o bezbednosti na putu u 142 zemlje sveta, radu lokalne policije, broju pljački i drugih napada u pojedinoj državi, ustanovljeno je da se solo putnici najbolje osećaju baš u Singapuru.


To ne čudi s obzirom na to da je poznato da Singapur ima jednu od najnižih stopa kriminala u svetu.

 

Lokalno stanovništvo može da ostavi svoj automobil otključan bez bojazni da će ga neko ukrasti. Žene će u singapurskim restoranima i barovima ostaviti torbicu bez nadzora da bi, recimo, otišle na toalet.

 

1 / 5 Foto: Shutterstock


Dame se osećaju apsolutno sigurno ako se same vraćaju kući iz noćnog izlaska, a roditelji ne moraju da strahuju da će im neko oteti dete ako ga ne prate u stopu tokom celog dana.

 

Najveće bezbednosne probleme u zemlji izazivaju prevaranti koji se pretvaraju da su vlasnici zgrada i koji traže velike iznose za rezervaciju stanova za najam. Baš zato preporučuje se iznajmljivanje smeštaja samo od registrovanih kompanija.


Treba imati na umu da je Singapur i jedan od najskupljih gradova za život.


Kilogram mlevenog mesa u prodavnici platićete, prevedeno na naš novac, oko 1.000 dinara, pivo od pola litre oko 300 dinara (a u kafiću oko 1.100 dinara), dok ćete za mesečnu kartu za javni prevoz morati da izdvojite oko 7.500 dinara.


Istovremeno, reč je o besprekorno organizovanom gradu. Ulice su čiste i mirne, zbog čega će neki reći da je Singapur sterilan, možda čak i malo dosadan.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...