Neobično mesto

Ovaj nemački grad živi svoju sopstvenu bajku: Dobrodošli u Frojdenberg (FOTO)

Ljupki gradić sa samo 80 istovetnih kuća

Destinacije
Autor:
Ovaj nemački grad živi svoju sopstvenu bajku: Dobrodošli u Frojdenberg (FOTO)
Foto: Shutterstock

Svi znamo za velike nemačke gradove poput Hamburga, Berlina, Minhena, Frankfurta... Ali, da li ste nekad čuli za Frojdenberg?

Verovatno niste, a kamoli tek da vam je pao na pamet kao destinacija za putovanje. Pripremite se, jer će se o ovom ljupkom skrivenom nemačkom gradiću još pisati!

Geografska lokacija

Frojdenberg se nalazi na zapadu Nemačke, na području savezne države Severna Rajna Vestfalija. U blizini je Kelna, Dortmunda i Bona, koji su mu na samo sat vremena automobilom, a od Frankfurta treba sat i po vremena vožnje. Leži na brežuljkastom području, između 240 i 505 metara nadmorske visine. Celo njegovo područje zauzima 54 kvadratnih kilometara, a od toga dve trećine otpada na šume.

Selo koje je zadivilo svet: Žive u krugovima, a sve zbog jedne ideje! (FOTO, VIDEO)

Po čemu je tako poseban?

Poznat je po svojoj specifičnoj i autentičnoj arhitekturi. Naime, sve njegove kućice iz 17. veka, njih osamdeset, izgledaju isto i posebne su po načinu gradnje. Odmah ćete primetiti crno-belu fasadu i umrežene grede koje ovom mestu daju "ono nešto". Najbolje vreme za posetu gradiću je jesen ili zima. Tada taj gradić deluje još čarobnije, pogotovo kada sneg ukrašava krovove kućica.

Prava zvezda Instagrama

Upravo su ga te zimske fotografije učinile pravom zvezdom Instagrama. Slučajna objava na Instagramu izvukla je ovaj gradić iz mraka i sad mu se piše neka druga priča. Uistinu, ovakvom gradiću nije suđeno da ostane u pozadini.

Sada sve više ljudi traži nešto drugačije, nešto što je posebno i što se još nije videlo niti posetilo. Upravo ga zbog toga sve češće posećuju turisti, naročito Japanaci. Gradske vlasti prepoznale su turistički potencijal ovog gradića pa će obnoviti gradski park Kurpark, s kojeg se pruža jedan od najboljih pogleda. Tu bi u bliskoj budućnosti trebalo da se nađe i kafić sa poslastičarnicom i svim potrebnim za pravo uživanje u pogledu na gradić.

Kad putujete u Grčku, ovo morate da znate: Opasnosti koje vrebaju na omiljenoj destinaciji Srba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs