ŽIVOTNA LEKCIJA

Ovaj čovek je prošao taj put od bede do bogatstva: Tamo gde bi drugi stali on je nastavio i stigao do vrha!

Životna priča povog čoveka je dokaz da je sve u životu dostižno

Lifestyle
12:16h Autor:
Ovaj čovek je prošao taj put od bede do bogatstva: Tamo gde bi drugi stali on je nastavio i stigao do vrha!
ilustracija, Foto: Shutterstock

Li Ši Čeng je do kraja života vredno radio na svojim snovima i ta upornost se isplatila nekoliko puta. Put od života u nemaštini do Forbdove liste je bio naporan, ali i vredan svog uloženog truda. Sa zaradom od 4,8 milijardi dolara našao se na samom vrhu spisak najbogatijih ljudi.

Njegov put do vrha počinje u jednoj provinciji u Maleziji u porodici koju je zadesila teška finansijska situacija. Sa 11 godina je morao da napusti školu kako bi pomogao porodici. Tada je počeo da prodaje sladoled i tako zarađuje za život.

"Sećam se da sam jednog dana rekao nebu: Deca mojih godina su u školi, ali ja moram da prodajem sladoled samo da bih preživeo. Bože, zašto si mi namenio ovu sudbinu? To je tako nepošteno", rekao je Li.

4 godine kasnije uspeo je da se vrati u školsku klupu. Nakon što je završio srednju školu on se javio na konkurs za posao koji je bio otvoren u vodećoj fabrici ulja, ali je odbijen zbog lošeg poznavanja engleskog jezika.

Obeshrabren, ali je nastavio dalje, posao je pronašao u jednoj manjoj fabrici gde je za kratko vreme napredovao.

Njegova ambicija je rasla svakog dana sve više, pa je tako obećao sebi da će jednog dana biti vlasnik velike fabrike koja će uspešno poslovati.

S obzirom da nije dozvolio da ga ništa poljulja na tom putu, on je vredno radio i hrabro gazio na tom putu uspeha. 1989. godine se pojavio oglas za prodaju fabrike ulja, iste one fabrike koja ga je odbila i on je to video kao odličnu priliku. Svu ušteđevinu je uložio i fabrika je postala njegova.

"To je bio najsrećniji dan u mom životu i dokaz da sam uspeo."

Njegova životna priča je dokaz da se trud i vera u sebe isplati i da umesto traženja izgovora treba naći rešenje i biti istrajan. "Nikad ne odustatjte od svojih snova", zaključio je on.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs