Može i ovako

Uživajte u praznicima i budite produktivni na poslu: Evo kako!

Kako biste izbegli stres zbog praznične euforije, zamolite porodicu i prijatelje da vam pomognu oko obaveza

Lifestyle
Autor:
Uživajte u praznicima i budite produktivni na poslu: Evo kako!
Foto: Shutterstock

Praznici treba da budu radostan period u godini, ali je često i vrlo stresan. Ako radite dosta i istovremeno planirate okupljanja, kupovinu poklona, ukrasa, evo nekoliko saveta kako da se izborite sa svim tim obavezama i da istovremeno budete produktivni i na poslu.

1. Planiranje je posao

Planiranje se uvek čini lakšim nego što to zapravo jeste. Uvek će neka komplikacija iskrsnuti i valja biti spreman kada se to desi i imati "plan B". Važno je da planiranje počnete na vreme – što ranije. Investirajte u kvalitetan mesečni/godišnji planer ili odštampajte nekoliko listova iz kalendara koji vam mogu pomoći u planiranju. Ako više volite "digitalni svet", Google kalendar vam je odličan za planiranje, jer tako i članovi vaše porodice mogu da "apdejtuju" svoje planove.

2. Znajte vaše slobodne datume

Svi mi zavisimo od posla. Koristiće vam ako budete znali unapred koliko dana za koji praznik možete da izdvojite za planiranje praznika.

3. Smejte se! Zadržite smisao za humor!

Nemojte sebe shvatiti u životu previše ozbiljno, naročito ne kada je planiranje u pitanju. Može da se desi da nešto iskrsne, nešto vam promakne, planovi se menjaju i vi ne možete sve da kontrolišete. Budite spremni da se smejete svemu što vam se ispreči i što može krenuti u pogrešnom pravcu.

4. Neka vam prijatelji i porodica pomognu

Za šta služe prijatelji i porodica ako vam ne priteknu u pomoć? Podelite zaduženja međusobno, jer ćete zajedno sve obaveze obaviti uspešnije i brže.

5. Imajte plan za vanredne situacije

Ako ste isplanirali da odete na koncert ili predstavu, a vreme se iznenada pogorša, organizujte filmsko veče kod kuće. Uvek imajte pun frižider i zalihe tople čokolade i grickalica. Zabava je nekada najbolja u toplini doma sa najbližim ljudima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs