Neverovatno

Pet godina lečen od raka, a da nije ni bio bolestan: Lekarska greška uništila mu život!

Doktor mu je rekao da ima redak oblik raka u kojem višak belih krvnih zrnaca uzrokuje stvaranje tumora

Lifestyle
11:15h Autor:
Pet godina lečen od raka, a da nije ni bio bolestan: Lekarska greška uništila mu život!
Foto: Profimedia / Ilustracija

Nakon pet godina odlazaka na hemoterapiju i brojnih bolnih biopsija, Džejmsu Salazuiz (SAD) doktor je rekao da zapravo rak u levom plućnom krilu nije ni imao.

Nesrećnom čoveku je dijagnostikovana Histiocitoza Langerhansovih ćelija (HLS) 2012. godine nakon što je doktor video "abnormalnosti" na plućima.

Rekao mu je da ima redak oblik raka u kojem višak belih krvnih zrnaca uzrokuje stvaranje tumora kroz njegovo telo.

Nakon godina lečenja "tumor" se nije povlačio, a Džejms je imao sreće što je lekar dobio otkaz pa je morao potražiti mišljenje drugog stručnjaka. Ovaj je rekao da mu je njegov dotadašnji doktor postavio pogrešnu dijagnozu, da rak nikada nije imao, i nepotrebno ga je toliko vremena slao na hemoterapije i davao mu lekove protiv bolova.

Sprečava rak, smanjuje krvni pritisak, poboljšava varenje: Evo zašto je ren najzdraviji koren na svetu!

Objasnio mu je da zapravo pati od vaskulitisa, stanja koje uzrokuje upalu krvnih sudova.

"U bolnicu sam otišao na pregled 2012. godine jer sam osetio bol u telu ispod pazuha. Napravili su mi neke testove, a zatim mi je doktor rekao da su pronašli dve abnormalnosti na levom plućnom krilu," prisetio se Džejms i dodao kako je nakon toga bio na nekoliko otvorenih biopsija pluća.

Doktor koji mu je pogrešno postavio dijagnozu je dr Čon Ki K Li, a radio je u Centru za karcinom San Huan. U centru je radio do oktobra 2017. godine kada je naglo dobio otkaz, prenosi Daily Mail.

"Otpustili su ga, a da nikome nisu rekli zašto. Ja sam sedeo u čekaonici i čekao pregled. Tada sam bio prisiljen da pronađem novog onkologa, ali nisam očekivao takav rasplet. Saznao sam da imam vaskulitis, upalu krvnih sudova, a ne rak. Abnormalnosti u plućima bile su zapravo upaljene vene," dodao je.

Angažovao je advokata jer zbog pogrešne dijagnoze nije lečio vaskulitis pa je napredovao do faze poznate pod nazivom - granulomatoza s polangiitisom (GPA) - retka i ozbiljna upala krvnih sudova u nosu, grlu, plućima i bubrezima.

10 zdravstvenih koristi koje pruža goveđi loj: Sprečava rak, daje energiju, skida kilograme!

Lekari nisu sigurni šta uzrokuje GPA, ali se često javlja nakon infekcije i uglavnom među ljudima starosti od 40 do 65 godina. Bez lečenja, upala može dovesti do oštećenja tkiva i organa, te konačno biti fatalna.

"Oni su tretirali nešto što nisam imao i to je zaista žalosno. Mislim da neko mora biti odgovoran za to," rekao je Salaz i dodao da je zbog nepotrebnih hemoterapija dobio pankreatitis (upala ili infekcija pankreasa) s kojim će morati živeti ceo život.

Sporni lekar dobio je dve nagrade ove godine

Dr Čon Ki K Li ima 37 godina iskustva u poslu. Njegove specijalnosti su hematologija i interna medicina, a dobio je dve nagrade - i to obe 2018. godine, nakon što je dobio otkaz u bolnici u kojoj je pogrešno lečio nesrećnog Džejmsa i upropastio mu život.

Životna priča srpske Brižit Bardo: Svojom lepotom i harizmom zavodila, pobedila rak, njegova smrt je pokosila! (FOTO)

Jedna od nagrada je "Patients Choice Award" koja pokazuje poboljšanje koju je neki doktor napravio u životu svojih pacijenata. Dodeljuje se, kažu, lekarima koji su imali gotovo savršene rezultate rada, a kome će nagrada ići određuju pacijenti, stoji na internet stranici vitals.com.

Druga nagrada je "Compassionate Doctor Recognition"(priznanje za doktorsko saosećanje). Ova nagrada dodeljuje se lekarima koji svoje pacijente leče sa izuzetnom pažnjom i ljubaznošću.

Ljubav koja je pobedila rak: Kada vidite šta je ovaj dobročinitelj uradio za mladi par, naježićete se! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs