recept za sreću

Otkrio tajnu: Ovih 5 saveta najsrećnijeg čoveka na svetu promeniće vam život! (VIDEO)

Najsrećniji čovek na svetu je sa 26 godina, kao mladi naučnik otišao na Himalaje i postao budististički sveštenik

Lifestyle
21:04h Autor:
Otkrio tajnu: Ovih 5 saveta najsrećnijeg čoveka na svetu promeniće vam život! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Koja je tajna sreće? Na ovo večno pitanje odgovor ima Metju Ričard, budistički sveštenik i najsrećniji čovek na svetu koji je 50 godina proveo na Himalajima i tamo pronašao recept za večnu sreću.

Čak je i nauka, preciznije istraživanje Univerziteta u Viskonsinu, dokazalo da je Ričard najsrećniji čovek na svetu.

Njegova moć kontrole uma je zapanjujuća, a njegov mozak proizvodi nivo gima-vazduha (povezanih sa svesnosti, pažnjom, učenjem i pamćenjem) koja nikada pre nije bila zabeležena.

Sreća je veština koju treba učiti, kaže Ričard koji je podelio 5 jednostavnih saveta za srećan život:

Poznati japanski doktor (105) otkrio tajnu dugovečnosti: 10 zlatnih saveta za dug, zdrav i kvalitetan život!

Ne brinite se

"Ne brinite se ni oko čega. Ako naiđete na neke poteškoće i probleme i ako za to postoji rešenje, napravite to. Ako ne postoji rešenje, nema smisla brinuti se jer tako problem samo postaje sve veći. Opustite se. I razmislite koje biste druge korisne stvari mogli da radite. Nađite neki drugi put."

Trenirajte srećan život

"Postoje mnogi fundamentalni ljudski kvaliteti izuzetno bitni za srećan, ispunjen život i funkcionisanje na optimalan način, poput brižnosti, ljubavi, dobrote, unutrašnje slobode i mira. Te karakteristike ne možete poboljšati bez vežbanja, a za vežbanje treba vremena."

Pronađite svoju strast

"Kada sam imao 20 godina, bio sam zbunjen tražeći veštinu kojom bih mogao da se bavim i koja bi mom životu dala smisao. U jednom trenutku morate da se zapitate'šta je to što je zaista važno.

Grčki pesnik Aristofan rekao je da obrazovanje nije samo punjenje vaze, nego i paljenje plamena. I taj plamen životu daje smisao. I taj plamen nije uvek tamo gde mislite da bi mogao biti. Postoji neko područje, veština koja će vas ispuniti i inspirisati. Tražite to i učinite ono što je potrebno da biste postigli cilj.

Evo zašto su Skandinavci najsrećniji ljudi na svetu: Ove 4 stvari može da primeni svako!

Želite svima sreću

"Budite altruista i poželite da svaki čovek na svetu pronađe sreću. Zašto biste ikoga isključili? Želeti nekome sreću ne znači da želite da radi loše stvari, laže, maltretira, jer to nikome ne donosi sreću. To znači da želite da budu saosećajni i oslobođeni patnje, ljutnje, arogancije, altruizma. Altruizam znači želeti samo dobro u ljudima."

Pomažite drugima

"Kamo god odem, idem s ciljem da nekom pomognem. Zašto bih inače išao i putovao? Savršeno mi je dobro tamo gde živim, na Himalajima. Kad god napustim Himalaje, želim nekome da pomognem. Inače bi svaki odlazak od kuće bio gubitak vremena."

Sreća ili talenat: Naučnici otkrili šta je presudno za uspeh!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs