osmeh od zuba do zuba svaki dan

Zagrlite sreću i ne puštajte je: 19 jednostavnih koraka do srećnijeg života!

Sreća je nešto najlepše na svetu i veoma je zarazna. Kako biste uvek imali osmeh na licu poslušajte ove savete

Lifestyle
Autor:
Zagrlite sreću i ne puštajte je: 19 jednostavnih koraka do srećnijeg života!
Foto: Shutterstock

Sreća je visoko na lestvici želja mnogih ljudi. Načini na koji ljudi doživljavaju sreću su različiti, ali jasno je da je sreća smisao života.

Da li postoji univerzalni recept za sreću? To pitanje mnogi postavljaju, a mi ćemo vam doneti 19 saveta za srećniji život u ovoj godini.

Probudite se 15 minuta ranije

Naštelujte alarm za buđenje barem 15 minuta ranije nego što to inače činite. Iako većina nas ne voli da se budi rano, dokazano je da i par minuta viška pozitivno deluje na organizam- smanjuje jutarnji stres i osobe čine srećnijim.

Dodatno vreme iskoristite za meditaciju, gledanje nekog videa na Jutjub-u ili kakvu drugu sitnicu koju inače ne biste stigli da odradite..

Govorite o sebi na pozitivan način

Znate one reči koje sebi mrmljate u bradu kad uradiite nešto pogrešno? Umesto izjave “kako si glupa”, radije sebi recite "Pametna sam, shvatiću kako se to radi".

Ne mogu da obuzdaju radost: Ova 4 horoskopska znaka drma praznična groznica do besvesti!

foto: Shutterstock

Pronađite novi hobi

Učenje novih stvari podstiče stvaranje sinapsa u mozgu, čini nas produktivnijim i srećnijim. Počnite da planinarate, krenite na kurs kuvanja ili stranog jezika, slikajte, pevajte, čitajte... Izbora je na pretek.

Okružite se srećnim ljudima

Ako želite biti srećni, okružite se srećnim ljudima. Izbacite iz svog života toksične pojedince koji crpe svu energiju. Teško je, ali se isplati.

Psiholog Zoran Milivojević: Evo šta je sreća! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Napravite “srećnu” plejlistu

Muzika je usko povezana s našim raspoloženjem. I dok nas neke melodije čine melanholičnim, druge nas teraju na smeh, ples i dobru zabavu. Napravite plejlistu s omiljenim pesmama bržeg ritma koje nas čine srećnijima.

Poklonite sebi cveće

Ne čekajte da vam neko pokloni cvet da biste uživali u ovom mirisnom zadovoljstvu. Kupite sami sebi buket sezonskog cveća, ili ga posadite u svom vrtu. Zaslužili ste.

"Požutite"

Žuta boja je boja optimizma, energije i sreće. Nedostaje li vam ovih stvari u životu okružite se žutim detaljima. Obucite neki komad žute boje poput upečatljive haljine, nabavite žutu šoljicu za kafu ili kupite žuti prekrivač pa ga prebacite preko kauča.

“Isključite” se na par sati svaki vikend

Svaki vikend odvojite par sati kada ćete se “isključiti” od ostatka sveta. Ugasite mobilni, televiziju ili računar i posvetite se samo sebi i svojoj porodici. Zaigrajte neku društvenu igru na ploči i prepustite se smehu.

Sreća je lek koji nijedna tableta ne može da zameni: Ovih 5 stvari radi našem telu!

foto: Shutterstock

Vežbajte

U zdravom telu, nalazi se zdravi i srećni duh. Krećite se i bićete zadovoljniji.

Uživajte u malim stvarima

Male stvari čine život lepšim. Pronađite ono nešto što vam mami osmeh na lice i odvojite vreme za to svaki dan ili barem jednom nedeljno. To može biti neka televizijska serija, ili fora Instagram profil. Ako vas ne razumeju u vašoj okolini, nemojte da obeshrabrite sebe negativnim komentarima. Uživajte.

Jedite zdravo, ali…

Zdrava ishrana je osnova zdravog života. Ali neka se povremeno na vašem jelovniku nađe i neki “grešni” zalogaji koji život čine zabavnijim. Počastite se nekom poslasticom.

Sklopite novo prijateljstvo

Sećate li se kako je bilo jednostavno sklapati poznanstva iprijateljstva kad ste bili dete? Što smo stariji to nam je teže steći novog prijatelja.

Izađite u prirodu

Svež vazduh čini čuda za ljudsko telo. Izađite u prirodu i “resetirajte” telo i misli od nakupljenog stresa. Stručnjaci preporučuju šetnje po dnevnom svetlu jer ono stimuliše hemikalije u mozgu koje podstiču dobro raspoloženje.

Pomažite drugima

Znate li koji je najlakši način da se usrećite? Usrećite nekog drugog. Svaki dan postavite sebi pitanje: Kako mogu pomoći nekom drugome? Život će vam biti kvalitetniji i ispunjeniji.

Postavite sebi cilj

Istinsko zadovoljstvo u životu osećamo onda kada dobro obavimo neki zadatak, odnosno ostvarimo svoje ciljeve. Postavite sebi cilj na privatnom i/ili poslovnom planu i iskoristite sve svoje resurse kako biste ga ostvarili u 2019. godini.

Grlite se

Stručnjaci su zaključili da je 12 zagrljaja dnevno potrebno za sreću. Iako zvuči čudno, to ima smisla ako je poznato da grljenje snižava pritisak, kao i nivo hormona stresa kortizola, dok podtsiče lučenje oksitocina – hormona sreće.

Sreća počinje i završava s vama: Zadovoljne žene nikada ne rade ove 4 stvari!

foto: Shutterstock

Udomite životinju

Kućni ljubimac je velika odgovornost, ali ogromna nagrada. Provođenje vremena sa psom, mačkom, pticom ili nekom drugom sličnom životinjom dokazano smanjuje stres, te nas čini srećnijima i zadovoljnijim.

Otputujte negde

Bez obzira planirate li jednodnevni izlet ili višednevno putovanje u stranu zemlju, ono će obogatiti vaš život. Putovanja nas izlažu novim informacijama, ljudima, kulturama i običajima, te život čini uzbudljivijim.

Vizualizujte

Želite li biti srećni, vizualizujte srećne scenarije. Stavite nedeljni podsetnik u kalendar ako se inače ne biste setili. Uzmite sebi par minuta u danu za ovu zabavnu aktivnost. Sklopite oči, duboko udahnite i vizualizujte sebe kao osobu koja želite postati – neko ko je srećan, zdrav i zadovoljan svojim životom.

Gde je sreća, tu je i nesreća: Mudra priča otkriva zašto uvek treba da budete oprezni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs