tiče se samo vas

Ne pravdajte se ni za živu glavu: Ovih 10 stvari nikome ne dugujete!

Kada su vaše životne odluke i izbori u pitanju, ne biste smeli da osećate potrebu da ih opravdavate i objašnjavate drugim ljudima

Lifestyle 26.09.2018. - 09:26h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Odluke i izbori koje donosimo oblikuju nas i naše živote. U njih treba da budemo u potpunosti sigurni, a da ne osećamo potrebu za opravdavanjem.

 

Evo deset objašnjenja koja stvarno nikome ne dugujete:

 

Versko i političko mišljenje


Verska i politička stajališta su deo identiteta svake osobe. Vi ste ti koji odlučuju šta tačno i koliko toga želite da podelite s drugima. Jedino je važno da se osećate prijatno, te da ne osećate obavezu da se opravdavate zbog svojih izbora.

 

Ljubavna veza


Privatnost vašeg ljubavnog života ne tiče se nikoga drugog osim vas i vašeg partnera. Takođe, nema potrebe da drugima objašnjavanjete zašto ste singl, ako to ne želite. Ta je isključivo vaša odluka.

 

Pozitivni način mišljenja


Niko ne bi smeo da vas osuđuje zbog ponašanja, pogotovo ako je ono vrlo pozitivno. Ako se neko drugi žali, nemojte se spuštati na njihov nivo i uzvratiti sa žaljenjem. Budite ponosni na svoju pozitivnost i vedrinu.

 

Neslaganje


Ako vam nije žao, nemojte se izvinjavati. To ionako ne bi bilo iskreno, a druga osoba stvoriće lažan utisak o vama i o vašim namerama. Takođe, ako se ne slažete s nečijim mišljenjem, u redu je da to i pokažete. Važno je samo da budete korektni.

 

Ženski rečnik objašnjenja: Zbog ovoga muškarci misle da smo lude!

foto: Profimedia


Životni ciljevi


Bilo da se radi o onome što želite da postignete u privatnom ili profesionalnom životu, nikome ne dugujete objašnjenja o svojim ciljevima i snovima. Ti ciljevi vas guraju da idete napred i nemojte da dopustite da vam iko stane na put.

 

Sopstveni izgled


Promenite boju kose, tetovirajte se, našminkajte se ili pak nemojte, stvorite  jedinstveni stil. Kako vi izgledate tiče se samo vas, i jedino je važno da se osećate prijatno u svojoj koži. Upravo tada ćete još više ceniti sami sebe.

 

Mesto stanovanja


Niko se ne sme osuđivati zbog životnih okolnosti, pogotovo kada je reč o mestu stanovanja. Gde živite i s kim živite, nisu pitanja na koja morate odgovoriti ako ne želite.

 

Strah od mišljenja drugih ljudi: Ovih 12 signala su jasni znaci da previše brinete!

foto: Profimedia

Vaša karijera


Da li ste zadovoljni poslom i smerom u kojem vaša karijera ide ili niste? Jedina osoba kojoj na ovo treba da odgovori jeste vi sami. Nemojte  da dozvolite da neko drugi određuje vaše poslovne poteze i smer karijere.

 

Finansijska situacija


Uvid u situaciju na bankovnom računu imate samo vi. Zato nikome ne dugujete ikakva objašnjenja. Vaša je odluka da li želite ili ne da komentarišete drugima svoju finansijsku situaciju.

 

 

Način vaspitavanja dece


Neke odluke su slične, ali svaki roditelj drugačije vaspitava svoje dete te možda dolazi iz druge kulture ili generacije. To isto tako utiče na njegov pristup vaspitanju, koji on ne mora da pojašnjava drugima.

 

Roditelji, ovih saveta za vaspitavanje dece se nemojte pridržavati

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...