kad sudbina umeša prste

Životna priča bliznakinja od koje ćete se naježiti: Imale su samo 6 meseci kada su prodate preko interneta, evo šta se desilo sa njima!

Bliznakinje su se samo šest meseci prodate preko interneta, a danas su upisale fakultet i po svemu sudeći čeka ih svetla budućnos, drugačija od haosa u kakvom su započele život.

Lifestyle
12:08h Autor:
Životna priča bliznakinja od koje ćete se naježiti: Imale su samo 6 meseci kada su prodate preko interneta, evo šta se desilo sa njima!
Foto: Printscreen Jutjub Breaking News Today

Osmanestogodišnje bliznakinje Kiara i Kejara Veker su kao bebe bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodate preko interneta, te danas žive daleko od majke.

Bliznakinje su, kao bebe, bile u centru međunarodnog skandala nakon što su prodate preko interneta, britanskom paru Judit i Alanu Kilišavu.

Imale su samo šest meseci kada se ispostavilo da je jedan američki par već usvojio sestre, koje je majka "ukrala" nazad i prodala ih za 8200 funti.

Sad, gotovo 18 godina kasnije, The Mirror je pronašao sestre i otkrio kako su se snašle u životu, nakon što ih je smestila u pristojnu i religioznu porodicu.

Devojke su pre nekoliko nedelja započele studije sociologije, a žena koja ih je usvojila kaže kako su jednostavno procvetale.

Ponosna 56-godišnjakinja kaže kako je ponekad bilo teško, ali da su odrasle u predivne mlade dame, svaka sa svojim snovima i ambicijama.

Ništa ih neće zaustaviti u postizanju ciljeva. Od dana kad su nam ih doveli odgajane su s bezuslovnom ljubavi. Bog nam ih je dao i zauvek smo zahvalni", kaže.

Njihova stvarna majka još uvek nije pronašla stabilnost, s obzirom na to kako se seli iz kuće u kuću i ne možeda zadrži posao.

Tranda je bila 28-godišnja majka petero dece kad je njene 4-mesečne bliznakinje usvojio par iz San Bernardina u Kaliforniji, Ričard i Viki Alen.

Osam nedelja nakon toga, Tranda je uverila Alenove da joj dozvole da se oprosti od devojaka, ali nakon što ih je uzela na jedan dan, nikad ih nije vratila.

Početkom decembra 2000. godine Kilšavovi su došli u San Diego, gde ih je Veker upoznala s blizankinjama. Dva dana kasnije brat Viken Alen sreo se s parom u hotelu i zahtevao decu nazad. Kilšavovi tvrde kako do tog momenta nisu znali ništa o Alenovima, i brzo su napustili državu.

Kroz sledećih nekoliko nedelja sredili su papire za usvajanje u Arkansasu, gde je to moguće za manje od deset dana, a do kraja godine bliznaikinje su imali u svom domu u Buckleyju, u Velsu.

Slučajem se bavio čak i FBI, dok je tadašnji britanski premijer Toni Bler obećao da će zabraniti takve prodaje. Bliznakinje su se vratile u Ameriku, nakon što ih je sud oduzeo Kilšavovima.

Životna priča omiljenog holivudskog snagatora: Tužno detinjstvo i jedna izdaja koju nikad nije zaboravio! (FOTO)

foto: Printscreen Jutjub Breaking News Today

Vratili su ih u Misouri, gde su im socijalne službe brzo našle novu porodicu. Njihov 72-godišnji staratelj u kojem još uvek sretno žive, rekao je kako je to bila sudbina.

"Sećam se da sam ih video nedugo nakon što su ih dali britanskom paru. Sećam se da sam razmišljao o tome koliko ova situacija slama srce."

On i supruga ubrzo su ih usvojili, ali nije sve teklo glatko. "Moja žena izgubila je neke prijatelje zbog činjenice da smo uzeli Kiaru i Kejaru", kaže.

Tranda Veker s kćerkama se nije čula do 2006. godine, kad je pokrenula sudski spor da dođe do njih. Sud je odredio da ih može videti tek kada su njihovi staratelji otkrili identitet pravih roditelja. Naime, devojke su tad imale tek šest godina.

"Kontakt koji devojke imaju s Trandom zavisi samo od njih", kaže njihova . Ali Kejara ne želi ništa s majkom.

"Te devojke donele su mi radost i tugu, ali još uvek ih puno volim. Devojke su se jako promenile tokom ovih godina i drago mi je da to delim s njima", zaključila je.

Ispovest očajne supruge i majke: Kada se rodila druga ćerka on nije mogao da sakrije razočaranje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs