Obratite pažnju

Vrata na autu nikada ne otvarajte levom rukom: Razlog je više nego ozbiljan! (VIDEO)

Otvaranje vrata automobila desnom rukom trebalo bi da postane navika baš svakog vozača

Lifestyle
13:53h Autor:
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Kada izlazi iz automobila, gotovo svaki vozač vrata otvara levom rukom. Međutim, to nikako nije dobra ideja jer ona može koštati nečijeg života.

 

Nakon što parkirate automobil uz put, okrenite se i otvorite vrata desnom rukom. Tako ćete okrenuti glavu prema nazad i imati priliku da na vreme vidite da li pored vas prolazi biciklista ili motociklista kojeg bi otvaranjem vrata mogli srušiti, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata, a moguće vas i povrediti.

 

Izbacio đubre iz kola na ulicu: Motorista ga naučio životnu lekciju! (VIDEO)

To se događa češće nego mislimo. Na primer, biciklista ne može da zna da će vozač baš u tom trenutku da izađe iz vozila, a vozač ne gleda šta se događa na putu već automatski levom rukom hvata ručicu na vratima i otvara ih. Tu se radi o sekundama koje mogu da znače život ili smrt.

 

Otvaranje vrata desnom rukom zapravo prisiljava vozača da okrene gornji deo tela, a tada se veći deo puta nađe u njegovom vidnom polju. U Holandiji vozači paze na te stvari, pa češće koriste desnu ruku. Sve je stvar navike i toga da nam neko ukaže na potencijalni problem o kojem do tada nismo ni razmišljali, piše CountryLiving.

 

Sipao pesak u čarapu, pa stavio u auto: Razlog će vas oduševiti! (VIDEO)

 

Pogledajte u videu kako to izgleda na putu:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs