Vantelesno iskustvo

Zašto ne treba strahovati od smrti: Žena se vratila sa onog sveta i otkrila šta se stvarno dešava! (VIDEO)

Postoji svest koja nije lokalizovana u telu, nego je s one strane vremena i prostora i povezana je sa svime u svemiru. Zahvaljujući toj svesti niko ne umire, svest nastavlja dalje

Lifestyle 18.11.2017. - 09:44h Autor: 24sata.hr
Foto: Profimedia

"Iskustvo bliske smrti je izuzetno stanje svesti. To je sećanje na sve impresije koje je čovek imao za vreme posebnog stanja svesti s jedinstvenim elementima, kao što je vantelesno iskustvo, tunel s jakom svetlošću na kraju ili susret s preminulim bliskim osobama", ovako je Pim von Lomel nedavno započeo svoje predavanje.

 

Samo predavanje je rezultat tridesetogodišnjeg istraživanja i dokumentovanja iskustva ljudi koji su bili nadomak smrti. U osamdesetima se dogodio jedan incident koji mu je probudio interes za svest i njene oblike. Muškarac koji se probudio iz kome mu je tačno opisao šta se događalo u sobi oko njega za vreme kome. Opisao je gde mu je medicinska sestra stavila protezu, te prepričao razgovore doktora koji su se odvijali pored njegovog kreveta.

 

Osetila sam svaki rez, nedostajalo mi je vazduha: Jeziva buđenja tokom operacija!

 

Prvi deo intervjua:

"Nakon ovog događaja počeo sam da ispitujem svoje pacijente koji su preživeli infarkt da li se sećaju ičega iz vremena dok su bili u nesvesti. Na moje veliko iznenađenje, od 50 pacijenata koje sam pitao, 12 njih mi je reklo da se sećaju da se nešto događalo u tim trenucima pre potencijalne smrti. To je bio početak moje naučne znatiželje, kako se ljudima toliko može pojačati svest kad su zapravo medicinski nesvesni, kad srce ne radi i nema disanja, a mozak prestao da funkcioniše", objašnjava Lomel.

 

Da li verujete u život nakon smrti: Evo zašto je to važno!

 

Drugi deo intervjua:

"Većina pacijenata s kojima sam razgovarao su mi objasnili da je ljubav najjača od svega, najvažnija stvar na ovom i na onom svetu i da ih je zbog toga to iskustvo toliko promenilo. Na primer, mala deca nemaju pojma o medicinskom oživljavanju, niti o tome šta doktori rade", rekao je Lomel pokazujući crtež šestogodišnje devojčice kojim je prenela šta je videla za vreme svoje kome: ona lebdi u vazduhu, nasmejana, i gleda svoje fizičko telo dok je doktori oživljavaju.

 

"Napustila sam telo i osetila veliko olakšanje jer me više ništa nije bolelo. Neko vreme sam lebdela uz plafon, a zatim sam napustila prostoriju i videla svetlost. Osećala sam se slobodno, osećala sam ljubav i sreću. Sad se više ne bojim smrti jer niko od nas zapravo ne umire. Svest ide dalje. A s time više me nije strah ni života", ispričala je Sabin Men, jedna od žena s kojima je von Lomel razgovarao, piše portal E-Ostadelahi.

 

Zašto ne treba držati slike umrlih u kući: Razlog će vas zapanjiti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...