Osobine koje biste rado da sakrijete

Upoznajte svoju mračnu stranu: Lavovi su kompleksaši, Škorpije ogorčeni paranoici

Vage su licemerne, potvrđuju se kroz druge i same ne znaju koliko vrede, dok su Jarčevi proračunati roboti, koji su svojim pesimizmom u stanju da svakog učine depresivnim
Lifestyle
12:18h
Foto: Shutterstock

Nekada ne treba da čekate pun mesec da biste se pretvorili u vukodlaka, već nečija mračna strana izađe na površinu kada to drugi najmanje očekuju.

 

Ovan je brutalan u uvredama i najmanje taktičan

 

Nema većih profesionalaca u govorenju nepromišljenih, pa i bezobraznih stvari u pogrešno vreme od pripadnika ovog znaka. Ne znaju značenje reči suptilnost, a ako im neko povredi ego skloni su da se posluže i najgorim uvredama. Takođe, znaju da budu preterano naivni, pa uopšte ne razmišljaju o posledicama svojih dela. Njihov je kratak fitilj vrlo dobro poznat svima u okolini.

 

Bik izluđuje sporošću i tvrdoglavim stavom

 

Težini karaktera pripadnika ovog znaka može jedino da konkuriše njihova legendarna tvrdoglavost. Takođe, mana im je što su često previše koncentrisani na materijalne stvari, kao i svoju korist. Budući da su izrazito prizemljeni i praktični, društvene norme i konvencije su nešto na šta se vrlo malo obaziru, a njihovu megalomansku narav otkriva sklonost ka prekomernom uživanju u jelu i piću.

 

Blizanci su površni i brzopleti

 

Iako se kaže kako su Blizanci znatiželjni i sposobni da se prilagode svemu, te vrline proizlaze iz mana poput površnosti i nedoslednosti. Nesposobni su da se fokusiraju na nešto duže vreme, a često će se poslužiti i lažima kako bi došli do svog cilja. Vrlo im je važno da ih drugi dožive kao inteligentne i zabavne pojedince, a neretko im nedostaje empatije.

 

Rakovi su mamini mezimci

 

Pripadnicima ovog znaka okolina često zna reći nešto u stilu „ti si mamina maza“, najviše jer su preosetljivi i teško kontrolišu svoja osećanja. To iritira njihove bližnje, jer stalno moraju da misle kako da ih ne povrede. Često su nezreli po životnim pitanjima, a prvobitne reakcije na stresne događaje istovetne su onima kod dece. Nostalgija ih koči u punom uživanju u životu.

 

Oklop umišljenosti skriva komplekse Lava

 

Pripadnicima ovog znaka izrazito je važan utisak koji ostavljaju na druge, mada se silno trude prikazati da to nije tako. Onom ko ih dobro poznaje postaje očigledno da je njihova stalna žudnja da budu izuzetni i u centru pažnje način hranjenja njihovog ega i borbe sa puno kompleksa koje imaju. Među druge mane spadaju i diktatorsko ponašanje, ali i zavist.

 

Device se uvek upoređuju s drugima

 

Pripadnici ovog znaka život često doživljavaju kao nadmetanje, a konkurencija su im čak i porodica i prijatelji. Od toga ko je uspešniji u poslu, ima bolji auto ili srećniju ljubavnu vezu, pokreće ih motiv da budu bolji od svih drugih. Ako ih neko ponizi, u stanju su strastveno da mrze, a opsesija urednošću, detaljima i stalna potreba za kontrolom idu na živce svima oko njih.

 

Vage su licemeri sa fobijom od usamljenosti

 

Večita potreba Vaga da budu okruženi ljudima nije odraz velike društvenosti, već straha da ne ostanu sami, čega se i najviše boje. Sami ne znaju svoju vrednost i potvrđuju se kroz druge, a zbog toga se i boje da ih ne razočaraju, pa večito ugađaju što ih čini licemernima. U srži su intelektualni snobovi, a u životu veoma dobro promišljeni igrači.

 

Škorpija je paranoična i svuda vidi zlo

 

Malo toga se može dodati da bi se pogoršao ugled ovog znaka, koji se često proglašava zlonamernim. Njihova agresivna narav i oholi nastup ostavlja utisak ogorčenih i zastrašujućih pojedinaca, ali to je njihov odbrambeni mehanizam, jer se osećaju nevoljeno i sve oko sebe doživljavaju kao pretnju. Uživaju u patnji svojih neprijatelja, a veliki seksualni apetit duguju nemogućnosti kontrole svojih nagona.

 

Strelci su naporni filozofi

 

Otvoreni i liberalni pogledi na život samo su deo nastupa pripadnika ovog znaka, kojima žele da zadive publiku. Njihova sklonost ka filozofiranju i duboka razmišljanja često su naporna svima oko njih, a skloni su ponavljati sve što su videli i čuli da bi ispali pametniji. Znaju da iznevere svoja obećanja i preteruju u svemu što rade kako bi ispali marljivi i „žrtve sistema“.

 

Jarac nema morala kod postizanja cilja

 

Rigorozni stavovi pripadnika ovog znaka čine ih proračunatim robotima, koji sude i analiziraju sve oko sebe. Nikad ne zaboravljaju na svoju korist, a zbog dugoročnih planova često zaboravljaju da žive u sadašnjosti i uživati u životu. Njihov pesimizam u stanju je svakoga da učini depresivnim, a najgori su ako se sa nekim nadmeću, jer tada za njih važi ona „cilj opravdava sredstvo“.

 

Vodolija ekscentričnošću prikriva nezainteresiranost za druge

 

Pripadnici ovog znaka uživaju u tome da ih drugi vide kao buntovnike i ekscentrične, ali taj im ugled samo koristi kako bi prikrili manjak zanimanja za sve oko njih, pa čak i bližnje. Iako tvrde da im je prijateljstvo sveta stvar, mizerno se trude oko njega, a još su gori u ljubavnim vezama gde na račun svoje slobode i individualnosti večito nanose bol partneru. Liberalni su, ali samo u pogledu onog što se njih ne tiče, dok u svemu ostalom mora biti po njihovom.

 

Ribe su indiferentne i ne promišljaju logički

 

Pripadnici ovog znaka nisu dosledni i verni sebi, jer često ne znaju sami šta su, niti šta žele. Zbog toga deluju nestabilno i oportunistički. Uživaju u psihodramama i komplikovanju života sebi i bližnjima, naročito u ljubavi. Naivni su i teško im je da kažu „ne“ i da pokažu stav, a i imaju slabu moć volje, zbog čega drugi lako mogu da ih nagovore na razne gluposti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...