Glumac, reditelj i koscenarista

Kluni predstavlja film na Berlinalu (FOTO)

Film Monuments Men, u kome igraju pored Klunija Met Dejmon, Žan Dižarden, Bil Mari, Kejt Blančet baziran je na istinitoj priči o potrazi za delima koje su Nacisti ukrali tokom Drugog svetskog rata
Filmovi
21:42h Autor:
Kluni predstavlja film na Berlinalu (FOTO)
Foto: AP

Glumac i reditelj Džordž Kluni će na Filmskom festivalu u Berlinu predstaviti svoj novi film "The Monuments Men" u kome pored njega igraju Met Dejmon, Kejt Blančet, Žan Dižarden, Bil Mari, prenosi "Holivud riporter".

Film rađen u nemačko-američkoj produkciji, baziran je na istinitoj priči koja govori o potrazi za delima koja su nacisti tokom Drugog svetskog rata ukrali, a Kluni je reditelj i koscenarista filma.

"Preko pet miliona predmeta koje su nacisti ukrali vraćeni su u zemlje porekla. Nedavno otkriće u Minhenu (pronađeno je više od 1.400 dela Pikasa, Matisa i Renoara) pokazuje da je krađa umetničkih dela veoma aktuelna tema, a film upravo govori o njoj", rekao je direktor festivala Diter Koslik.

"The Monuments Men", kako se navodi na sajtu Berlinala, naći će se u glavnom programu 64. Berlinskog filmskog festivala. Filmski festival u Berlinu biće otvoren 6. februara filmom Vesa Andersona "The Grand Budapest hotel".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs