Diktator sopstvenoj deci

Prokleta sudbina Svetlane, Vasilija i Jakova: Mračne tajne najpoznatije ruske porodice! (FOTO)

Otac ih slao u logor, žrtvovao sopstvenog sina, a ćerku tukao i nazivao najpogrdnijim imenima
Lifestyle
12:04h Autor:
Foto: Profimedia

Deca ne mogu da biraju roditelje, a troje dece Josifa Staljina, Jakov, Vasilij i Svetlana bi sigurno promenili činjenicu ko im je bio otac, samo da su to mogli.

 

Naime, njihov život je bio obeležen čudovišnim potezima njihovog oca, ali i tragedijama koje bi mnogi nazvali karmom.

 

Ova porodica vlada celim svetom: Od njih zavisi i vaš život, a kriju 10 strašnih tajni! (FOTO)

 

Foto: Wikipedia, Staljinova prva žena Ekaterina
Foto: Wikipedia, Staljinova prva žena Ekaterina

1. Jakov pokušao da se ubije


Kad je Staljinova prva žena Ekaterina umrla, on se promenio. Na njenoj sahrani diktator je izgovorio: "Sa njom umire moj poslednji osećaj topline za ljudski rod". Otuđio se, postao je znatno nervozniji i udaljeniji od svog sina Jakova. Ipak, ponovno se oženio Nadeždom Aliulevom, ali to ga nije nimalo omekšalo. Pio je mnogo, a svaku napetost u zemlji rešavao je ispadima ludila, nasilja i besa, tako da je njegova druga supruga redovno bežala kod svojih roditelji u strahu od batina. Sa sobom bi vodila i svoju decu, ali Ekaterinin sin Jakov bi ostajao sa ocem, usamljen u očevom besu.

 

Iza zaključanih vrata ženskog manastira: Časna sestra iznela šokantne detalje o mučenju!

 

Život sa Staljinom je bio toliko grozan da je Jakov 1930. godine pokušao da se ubije pucavši sebi u grudi. Žurno su ga odveli u bolnicu, gde su mu lekari spasili život, a Staljin je pozvan da vidi sina. Nakon što je ušao u njegovu sobu, samo ga je hladno pogledao i rekao: On ne zna čak ni da puca kako treba.

 

2. Poludela žena
Bez obzira na to koliko ju je zlostavljao ili je varao, Nadežda se uvek vraćala kući - sve do jednog dana, dok tuga i jad nisu postali previše jaki. Na proslavi u Kremlju gde se slavila 15-a godišnjica Oktobarske revolucije, Nadežda je odbila da uzme piće kad su gosti nazdravljali Staljinu. Hej, ti! Uzmi piće, vikao je Staljin na nju. Kako se usuđuješ da mi govoriš "Hej ti", odgovorila mu je i nakon toga odjurila sa zabave.

 

Najokrutnijem čoveku na svetu slomila srce: Nikad nije saznala kakvo je zlo izbegla! (FOTO)

 

Foto: Profimedia / Staljin i druga supruga Nadežda
Foto: Profimedia / Staljin i druga supruga Nadežda

Kod kuće je sastavila pismo u kojem je otkrila da je Staljin tiranin koji nije mučio samo građane, već i svoju porodicu. Potom se popela na krevet i ubila se hicem iz pištolja. Staljin je pokušao da sakrije njeno samoubistvo i od javnosti i od dece, pa su to tek saznali 10 godina kasnije. Kad je umrla, Staljin je Nadeždu proglasio "neprijateljem države" i nije otišao na sahranu, kao što nikad nije otišao ni na njen grob. Mnogi veruju da se Nadežda nije ubila, već da joj je Staljin oduzeo život.

 

3. Jakova uhapsili Nemci, Staljin njegovu ženu
Jakov se oženio Jevrejkom Julijom, što Staljin isprva nije odobravao. Nikad je nije zvao Julija, već isključivo "Jevrejka" i pokušao da okonča taj brak. Ali, vremenom mu se Julija svidela, ali to ga nije sprečilo u tome da je pošalje u logor. Kad je Rusija ušla u Drugi svetski rat, Jakov je poslat na ratište i vodio je trupe protiv Nemaca, boreći se sve dok ih nisu pregazili, pa je bio prisiljen da se preda 1941. godine.

 

Kako bi mučili Staljina, Nemci su mu poslali sliku njegovog zarobljenog sina. Sa druge strane, Staljin je već ranije pisao kako je "svako ko se preda zloćudni dezerter čija će porodica biti uhapšena", a on nije nameravao svoju porodicu da izuzme iz toga. Tako je Julija poslata u logor, a sledeće dve godine njihova trogodišnja ćerka bila je bez roditelja koji su patili u zatvoreništvu.

 

Potomci čudovišta, ovako su završili: Stravičan život dece najvećih svetskih diktatora!

 

Foto: Profimedia, Staljinov sin Jakov
Foto: Profimedia, Staljinov sin Jakov

4. Prvu ljubav svoje ćerke poslao u logor
Dok se Jakov nalazio u zarobljeništvu, Svetlana se zaljubljivala - na desetoj godišnjici smrti svoje majke, 17-godišnja devojka upoznala je 38-godišnjeg Alekseja Kaplera. On joj je bio prava uteha u inače melanholičnom životu, darujući joj knjige koje joj je otac branio, izvodeći je na ples... Staljin je bio besan zbog toga i potajno je snimao njihove telefonske razgovore, a potom je Alekseja poslao u logor na 10 godina.

 

Kad je Kapler uhapšen, suočio se sa ćerkom optužujući je da se "prostituiše" okolo dok ruski muškarci umiru u ratu. Svetlana se branila, tvrdeći kako su zaljubljeni, a Staljin ju je na to ošamario sa rečima: Pogledaj se kakva si, ko bi te uopšte hteo, budalo jedna!

 

5. Vasilij išao u ribolov bombarderom
Vasilij je bio, po Svetlaninim rečima, Staljinov princ. On je imao poseban tretman, a kad je Jakov zarobljen, Vasilij je skinut sa dužnosti leta kako Staljin ne bi slučajno izgubio i drugog sina. Kako je Vasilij odrastao, tako je počeo da iskorišćava svoje privilegije i status, a postao je poznat po svojim pijanstvima i bahaćenju. Tako je 1943. poveo nekolicinu svojih prijatelja u ribolov - avionom. Potpuno pijani, isputili su nekoliko bombi iz aviona u jezero kako bi gledali umrle ribe. Jedna bomba je eksplodirala na pogrešnom mestu, usmrtivši odlikovanog oficira. Otpustite poručnika Vasilija Staljina smesta, pisao je Staljin nadređenom svog sina.

 

Sablasne bliznakinje, medicinski fenomen: Jeziva sudbina najpoznatijih sestara! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia, Svetlana i Vasilij Staljin
Foto: Profimedia, Svetlana i Vasilij Staljin

6. Ostavio Jakova da umre u logoru
Kako se rat približavao kraju, Hitler je pokušavao da pregovara sa Staljinom, nudeći mu život Jakova za život nemačkog maršala Fridriha Paulusa. Staljin je imao priliku da spasi svog sina, ali odbio ju je uz reči: Neću menjati maršala za poručnika. Tako ga je ostavio da umre u nemačkom koncentracionom logoru, gde su mu jedini prijatelji bilo zarobljenici, većinom Poljaci.

 

Situacija je postala još gora kad se pročulo da je Staljin naredio da se ubije 15 hiljada poljskih oficira, pa su se na Jakovu iskaljivali. Bez imalo nade, Jakov je otišao do ivice logora i bacio se na električnu ogradu. To je bio jedini trenutak u kojem je njegov otac bio ponosan na njega, pa je nakon sinovljevog samoubistva pustio njegovu ženu iz zatvora i u svet pustio fotografije događaja uz reči: Pravedan kraj za časnog čoveka.

 

Poslednja večera na ukletoj jahti: Strašnu sudbinu devojčice (11) ne može svako da preživi! (FOTO)

 

Foto: Profimedia, Prizor Jakovljeve smrti obišao SSSR
Foto: Profimedia, Prizor Jakovljeve smrti obišao SSSR

7. Odbio da upozna Svetlaninog muža
Svetlana se ponovo zaljubila, ovaj put u Grigorija Morozova, kolegu studenta i Jevreja. Oni su se venčali i Svetlana je rodila sina, ali Staljin je odbio ikada da upozna Grigorija, od trenutka kad je objavila veridbu. Vremenom se njihov brak raspao, a Svetlana se vodila "trećom srećom", pokušavajući ovaj put da usreći svog oca udajom za sina jednog od njegovih najbližih saradnika. Ali, ni tim potezom Staljin nije bio zadovoljan - naprosto je ignorisao njeno postojanje.

 

8. Vasilij prikrio ubistvo zbog straha od oca
Umišljen i bahat kakav je bio, Vasilij je pijančio, tukao svoju ženu i nije se plašio nikoga - osim svog oca. Navodno bi se u njegovoj blizini tresao i jedva govorio. Dok je 1950. bio zadužen za rusku hokejašku ekipu, avion u kojem su leteli hokejaši se srušio i svih 11 mladića i 8 članova posade je poginulo. Vasilij je bio prestavljen šta će njegov otac da uradi sa njim zbog nemilog događaja i na brzinu je zamenio celu ekipu, zabranio sovjetskim medijima da pišu o tome i pravio se kao da se ništa nije dogodilo. Uspelo mu je - Staljin nikad nije primetio kako je u hokejaškoj ekipi puno novih imena i lica.

 

Bizarne tajne Habzburga: Vladari su bili spremni na sve kako bi sačuvali moć i bogatstvo!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

9. Čim je Staljin umro, Vasilij je završio u zatvoru
Vasilij je bio svestan toga da ga ljudi ne vole i dobro znao da će se naći u problemima onog trenutka kad njegov otac umre. I bio je u pravu. Staljin je umro 1953, a Vasilij je optužen za iskorišćavanje državne imovine. Naime, kako bi zadivio jednu devojku, Vasilij je naredio da se na državnom vlasništvu izgradi luksuzni privatni kompleks bazena, a sve sa novcem sovjetskog ratnog vazduhoplovstva. Iz zatvora je pušten 1960, ali ponovo se našao iza rešetaka nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću. Nakon puštanja, prognan je u Kazan. Umro je ubrzo nakon toga, sam, omražen i izmučenog tela od dugogodišnjeg alkoholizma.

 

10. Svetlana pobegla u Ameriku
Svetlana je mrzela svog oca i nazivala ga je "moralnim i duhovnim čudovištem". Naposletku, 1967. je uspela da pobegne iz zemlje i uputila se u SAD. Ispred okupljene mase u Njujorku izjavila je: Došla sam ovde da govorim ono što mislim, a što nisam mogla dugo vremena u Rusiji. Iako sa sobom nije mogla da povede decu, ponovo bi odlazila da ih vidi ih u SSSR, ali se uvek vraćala u SAD sve dok nije preminula 2011. u 85. godini. Pre smrti je izjavila misleći na Ameriku: Ovde sam bila najsrećnija u životu.

 

Neko ga je prokleo da izgubi sve što voli: Doživeo 4 strašne tragedije za 4 dana! (FOTO)

 

Foto: Profimedia, Svetlana drži govor u Americi
Foto: Profimedia, Svetlana drži govor u Americi

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs