Otvoreno pismo

U 2017. puni 30 godina: Dušebrižnici, zaobiđite me se ovakvim željama i pitanjima!

Ja zapravo jako volim Novu godinu i svu tu euforiju koja se stvori i onda ne popušta do februara. Međutim, užasavam se ovih prazničnih "dobronamernih" želja
Lifestyle 28.12.2016. - 15:39h Autor: dnevno.rs
Foto: Thinkstock

Odmah na početku 2017. u prvih 10 dana "nove" godine, ja ću napuniti 30. Shvatate naravno, rođena sam na početku januara i svih prethodnih godina to uopšte nije bilo bitno. Međutim, navršene tri decenije života kao da čine neku magičnu barijeru, pa cifra od 30 godina, osim ako niste ispunuli određene "standarde" propisane ko zna kad i od koga, odjednom dobija zloslutan prizvuk.

 

Elem, završila sam fakultet, živim u Beograd, radim i solidno zarađujem. Imam širok krug prijatelja, "ozbiljnu" vezu i, sve u svemu, mogu da kažem da sam zadovoljna životom kojim trenutno živim. Ipak, s vremena na vreme, ne mogu da pobegnem od "dušebrižnika" i ne uspevam, a da me ne iznerviraju njihova briga i "dobronamerne" želje. A praznici pred nama su idealno vreme za to!

 

"Želim ti da se ove godine dobro udaš/oženiš, vreme ti je!"

 

Ne! To što punim 30 godina ne znači da ulazim u neki magični krug "matorih i nepodobnih" za brak kojima poslednji vagoni njihovog voza već odavno izmiču iz stanice. Nije mi jasno zašto ljudi, čim sretnu nekoga ko nije udat/oženjen odmah misle da je ovoj osobi to najveća preokupacija u životu i ostvarenje svih želja?! Kao što rekoh, nalazim se u ozbiljnoj i stabilnoj vezi punoj ljubavi i poverenja, zašto onda mislite da mi treba neki papir da to i dokažem?! Dajte nešto drugo, dragi prijatelji, budite inovativni.

 

Mesečni horoskop za januar: Buran početak 2017, greške iz prošlosti dolaze po svoje!

 

Foto: Thinkstock / Ilustracija
Foto: Thinkstock / Ilustracija

"Želim ti mnogo zdravlja i jednu malu, slatku bebicu"

 

Svaka osoba, pa i ja, sama treba da odluči kada je najbolje vreme za nju da postane otac/majka! Ako ste već moj bliski prijatelji onda znate da nema potrebe da mi "želite bebu".  Vremenom sam shvatila da oni koji podbadaju dotičnim željama, u stvari, žele da saznaju je l’ sve u redu sa vama i možete li uopšte da postanete majka. Zaobiđite sa ovakvim željama i pitanjima! Neumesna su i stvaraju neprijatnost!

 

"Želim ti da nađeš neki ozbiljan posao"

 

Već sama činjenica da imam posao u Srbiji je ogromna stvar! Ovakve želje najčešće stižu od starijih osoba koje su ceo život provele u jednoj firmi u kojoj ih je sindikat redovno slao na letovanja, a samoupravni socijalizam na zimovanja i koji nikada nisu shvatili da je to vreme davno prošlo. Kao da ja ne želim da imam savršen posao, veliku platu, divan kolektiv, da radim od osam do četiri i ”uhvatim” svaki praznik kada se apsolutno ništa ne radi?! Ipak, ostvarenje nekih želja ne zavisi od mene.

 

Doktorka dala najbolji savet za 2017. godinu: Ovo treba da bude vaša odluka!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs