Životna lekcija

Obukla je 6 različitih veličina farmerki: Očitala bukvicu devojkama širom sveta! (FOTO)

Cilj njenog eksperimenta jeste da devojkama pokaže kako je veličina njihovih pantalona potpuno nebitna stvar, te samo jedna obična brojka koju nam je nametnula modna industrija
Lifestyle
12:22h Autor:
Obukla je 6 različitih veličina farmerki: Očitala bukvicu devojkama širom sveta! (FOTO)
Foto: Facebook / Deena Shoemaker

U vreme kada su ne samo mlade devojke, već i žene u zrelim godinama, nesigurne i opsednute svojim izgledom, Dina Šumejker, psiholog iz Kanzasa, rešila je da na sebi izvrši eksperiment. I objavi ga na svom Fejsbuk profilu, kako bi bio dostupan svima.

Cilj njenog eksperimenta jeste da devojkama pokaže kako je veličina njihovih pantalona potpuno nebitna stvar, te samo jedna obična brojka koju nam je nametnula modna industrija.

Dakle, svrha njenog fotografisanja leži u tome da pomogne mladim devojkama koje se trude da budu što mršavije, poput slavnih manekenki sa malih ekrana i naslovnica svetskih časopisa. Da im ukaže na besmisao njihovog opterećivanja nebitnim stvarima koje, na kraju krajeva, variraju iz dana u dan.

Njen status imao je velikog odjeka na društvenim mrežama, sa preko 45 hiljada lajkova i deljenja, a mi vam ga prenosimo u celosti.

Jelena Đoković pokrenula novi trend: Žene jedva dočekale! (FOTO)

"Ne, ne prodajem pantalone, samo želim nešto da vam pokažem. Poslednjih šest godina radim kao savetnik za tinejdžere. Već sam saslušala bezbroj devojčica koje su mi govorile o svojim najnovijim dijetama i "problemima" sa kilogramima. Plakale su mi u naručju, pitajući me da li ih dečko ne bi ostavio da su mršavije. Savetovala sam devojke koje su preskakale obroke. Zaticala sam ih kako povraćaju nakon jela.

Dok sam sinoć razvrstavala svoju odeću, primetila sam koliko se drastično razlikuju veličine mojih pantalona. A, ozbiljan problem imam što mi moja veličina 36 stoji potpuno isto kao i moje pantalone u veličini 42. Sada ću vam objasniti i šta je to što me čini nezadovoljnom. Fotošopirate modele i glumice i onda ih nalepite na naslovne strane. Sada svi već znamo da nas lažete i da to nisu verodostojni prikazi ljudskog tela. I devojčicama to lako dokažem tako što prosto uključim kompjuter i pokažem im kako funkcioniše fotošop. Ali, kada odeću za tinejdžerke koje su nekada bile broj 36 preinačite u 42, i nazovete ih odećom za plus-sajz devojke, ja nemam čime da ih odbranim od toga.

Kako da im objasnim da je i to laž i da ste samo zamenili brojeve na etiketi? Kako da im objasnim da nema potrebe da idu na dijetu i da nisu preko noći postale plus sajz? Prestanite da govorite devojčicama da je veličina 34 ideal lepote, naročito zato što ćete već sutra taj "ideal" zameniti drugom brojkom. A vi, moje drage devojke, bilo da nosite 32 ili 36 ili 40 ili bilo koji drugi broj, znajte da veličine ne određuje vašu lepotu. Vaš život određuje vašu lepotu. Brojka je subjektivna ocena modne industrije i prestanite da verujete u nju. Prelepe ste i voljene, i lepe baš takve kakve ste!"

Kad ostarim, kad me slika u ogledalu više ne bude radovala: Radiću isto što i moja majka!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs