Iskrena priča

Živela na tri jabuke i čaši vode dnevno: Viktorija (23) danas izgleda ovako! (FOTO)

Odjednom, tada 18-godišnja Viktorija našla se zarobljena u svetu gde dominiraju bolesno mršava tela
Lifestyle
18:20h Autor:
Živela na tri jabuke i čaši vode dnevno: Viktorija (23) danas izgleda ovako! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen / Victoiredauxerre

Viktorija Makon je 23-godišnjakinja iz Francuske, koja je u svet mode ušla potpuno slučajno, u 18. godini.

Naime, jednog dana je otišla u kupovinu sa svojom majkom, a u tržnom centru su je zapazili agenti jedne modne agencije. Iako je njen san bio da studira, ideja o karijeri na blještavoj pisti joj se dopala, i pristala je da se bavi manekenstvom i modelingom.

Odjednom, Viktorija se našla zarobljena u svetu gde dominiraju bolesno mršava tela.

"Niko mi nije rekao da treba da smršam. Ali mi je rečeno: U septembru ćeš raditi Nedelju mode, veličina garderobe biće 32-34 i ti moraš da uđeš u to.

Počela je bukvalno da se izgladnjuje, što je rezultiralo gubitkom 10 kilograma za 2 meseca. Njena dijeta bila je bazirana na 3 jabuke dnevno u kombinaciji sa mineralnom vodom, kako bi se osećala sitom.

Nekada seksi, danas jezive: Šta je dijeta uradila slavnim lepoticama! (FOTO)

Chronique poignante dans .@lobs .@annatopaloff #anorexia #anorexiarecovery #beauty #healthy #model #fashionweek #fashion #jamaisassezmaigre

A photo posted by Victoire Maçon Dauxerre (@victoiredauxerre) on Jan 7, 2016 at 8:42am PST

Parče piletine ili ribe je bila jedina "prava" hrana koju je unosila, a to je bilo dozvoljeno samo jednom nedeljno.

Strategija je delovala veoma uspešno i Viktorija, koja je visoka 178cm, imala je 46 kilograma. Bila je bukirana za sve revije u Milanu i Parizu i radila je za prestižne brendove, kao što je Miu Miu i Aleksandar MekKvin. Ona je postala jedna od najtraženijih 20 modela na svetu!

Ipak, sjaj je krio bolnu istinu. Ona je patila od anoreksije, počela je da gubi kosu, njen puls je bio slab, dobila je osteoporozu i izgubila menstrualni ciklus. Povrh svega, padala je u nesvest nekoliko puta dnevno.

Ono što je najgore od svega i trenutak kada je mlada devojka odlučila da je bilo dosta, jeste kada su joj, pored sveg njenog gladovanja i mučenja, u fotošopu obradili fotografije i dodali kilograme!

Pije se 7 dana, skida salo sa stomaka: Moćni koktel za ekspresno mršavljenje! (RECEPT)

Osećala se depresivno, usamljeno. Postala je i bulimična, videla je samo jedan izlaz iz te situacije. Pokušala je da se ubije posle samo 8 meseci bavljenja manekenstvom.

"Niko me nije razumeo. Svi su mi govorili da imam život iz snova, ali ja se nikada nisam osećala nesrećnije", otkrila je devojka.

Posle ove neprijatne situacije, Viktorija je rešila da završi karijeru manekenke. Sve o njenom životu i iskustvu u svetu mode opisala je u knjizi "Nikada dovoljno mršava. Dnevnik jednog Top modela".

Ona piše o konstantnom pritisku da postane mršava, kao i o dizajnerima koji dehumanizuju žene i ponašaju se prema njima kao prema vulgarnim ofingerima.

A danas, ona izgleda ovako:

Amal Kluni izgubila kalendar: Go stomak, mršavost na ivici anoreksije! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs