Neponovljivi čovek

9 mudrosti Nikole Tesle: Svaki Srbin treba da ih zna!

Čovek mora da vežba umerenost i nadzor svojih čula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako održao sebe mladim u telu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvek bilo po ukusu, ali su moja iskustva velika nagrada, smatrao je ovaj genijalac
Lifestyle 16.01.2016. - 12:46h Autor: bizlife.rs
Foto: Profimedia

Čuveni Nikola Tesla zadužio je čovečanstvo velikim otkrićima, ali i mudrostima koje svako treba da zna. Pročitajte ovih devet velikih misli slavnog Nikole Tesle.

 

1. Naše vrline i naši promašaji su neodvojivi, kao sila i materija. Kada se odvoje, nema više čoveka.

 

2. Neka budućnost kaže istinu, procenite svakoga čoveka prema njegovom radu i zaslugama. Sadašnjost je njihova, ali budućnost je moja, za koju sam tako naporno radio.

 

Nikola Tesla, božiji fenomen: Evo šta je njegov otac video godinu dana pre rođenja genija!

 

3. Čovek mora da vežba umerenost i nadzor svojih čula i sklonosti u bilo kom pogledu, da bi tako održao sebe mladim u telu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvek bilo po ukusu, ali su moja iskustva velika nagrada.

 

4. Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti.

 

5. Učio sam mnoge jezike, proučavao literature i umetnost proveo svoje najbolje godine u bibliotekama čitajući sve što bi mi došlo pod ruku i osetio sam da sam traćio vreme, ali ubrzo sam shvatio da je to bilo najbolje što sam ikada učinio.

 

6. Od svih "sila trenja", ona koja najviše usporava ljudski napredak je neznanje, ono što Buda naziva "najveće zlo u svetu".

 

Predvideo rat, osmislio lečenje mislima: Evo zbog čega su govorili da je Tesla sa druge planete!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

7. Najvažniji produkt stvaralačkog uma je izum. Njegov krajnji cilj je ovladavanje uma prirodom i iskorišćavanje njezinih sila za potrebe čovečanstva.

 

8. Ako pokušam da nastavim da prekinem tok misli, osećam pravu duhovnu mučninu, nehotice tada prelazim na drugi posao, iznenađen svežinom uma i lakoćom kojom svladavam prepreke koje su mi pre kvarile račune. I redovno nalazim odgovore na teška pitanja uz najmanji napor.

 

9. Ako ne znate kako, posmatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju.

 

Zašto je Nikola Tesla bio nenadmašni genije: Način života ovog Srbina oduševio svet!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...