Obratite pažnju

Zbog ovoga će vas smatrati glupima: 7 stvari koje ne treba da radite!

Nauka je potvrdila da neke stvari u deliću sekunde učine da ispadnete gluplji nego što jeste
Lifestyle
04:28h Autor:
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to da li brinete kako ćete da delujete na intervjuu za posao, da li pazite na to kakvu sliku o vama stvara vaš Fejsbuk profil ili se trudite da ostaviti što bolji utisak na ljubavnom sastanku, neke stvari mogu u deliću sekunde da učine da ispadnete gluplji nego što jeste. I pritom ne mislimo na one rečenice koje svi znamo da "izvalimo" i posle da se pitamo gde nam je bila pamet, nego na detalje za koje je nauka dokazala da u roku od dve sekunde stvaraju sliku o vama.

 

Da li ste emocionalno inteligentni? Ovih 5 znakova vas odaju!

 

 

1. Fotografije na kojima držimo pivo u ruci

 

Istraživanje je pokazalo da osobe koje na slikama drže alkohol u ruci, naročito pivo, drugima deluju kao manje obrazovani od onih koji drže čašu vode.

 

Naučno dokazano: Muškarci su gluplji od žena!

 

2. Stručni izrazi

 

Kada koristite stručne izraze, latinske citate i slično, ostavljate suprotan utisak od željenog. Umesto da vas shvate kao obrazovanu i načitanu osobu, dožveće vas kao foliranta koji se svim silama trudi da deluje pametno.

 

 

3. Suviše brz ili suviše spor hod

 

Ako se krećete u grupi, uskladite korak s drugima. Ne idite mnogo ispred, niti ne zastajte da vas drugi čekaju. Ako radite drugačije, podsvesno će vas smatrati neprilagođenim i manje inteligentnim.

 

4. Izbegavanje kontakta očima

 

Kada vam se neko obraća, ili vi nekome nešto pričate, gledajte sagovornika pravo u oči – istraživanje je pokazalo da će vas druga strana u tom slučaju doživeti kao inteligentnu osobu. Ali morate da budete oprezni – gledanje ne bi smelo da traje predugo, kako ne biste delovali kao da zurite.

 

Brojke ne lažu: Izgled nije ono što odmah primetimo kod partnera na prvom sastanku!

 

5. Psovanje

 

Bez obzira na to koliko ste frustrirani, naročito ako je u pitanju posao, nemojte da psujete! Takve osobe niko ne doživljava ozbiljno.

 

6. Namrgođeni izgled

 

Ne samo što će vas drugi doživeti kao neprijateljski raspoloženu osobe, nego i kao nekoga ko nije baš inteligentan. S druge strane, nasmešen i prijatan izraz lica, smatra većina, odaje pametnu osobu.

 

7. Monotoni govor

 

Ako sve vreme govorite ujednačenim tempom, bićete dosadni a samim tim će se i sadržaj vašeg govora doživljavati kao gluplji. Menjajte visinu i boju glasa, govorite brže i sporije, naročito ako želite da impresionirate poslodavca, klijenta ili potencijalnog partnera.

 

Seks na prvom sastanku: Šta muškarci stvarno misle o tome!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs