Mnogo ozbiljnije od izgleda

Zašto ne treba da se stidite svog tela: Jedini razlog!

Psihološko stanje je direktno povezano s fizičkim zdravljem, a stručnjaci su nedavno ustanovili i kako
Lifestyle
04:24h Autor:
Zašto ne treba da se stidite svog tela: Jedini razlog!
Foto: Instagram / Denisebidot

Živimo u vremenu u kojem smo "bombardovani" konstantnim kritikama na račun izgleda. Stalno nas procenjuju i posramljuju ako naša tela ne odgovaraju nametnutim standardima, zbog čega se osećamo loše.

Stručnjaci sa Univerziteta Baknel ovu pojavu nazivaju "telesnim posramljivanjem". Oni su ustanovili da ovaj fenomen ne utiče samo na naše psihološko stanje, osećaj vrednosti i samopouzdanje, već izaziva osećaj društvene inferiornosti i tako uzrokuje zdravstvene probleme.

Fatalna dama puna samopouzdanja: Kako da i vi dobijete sve što želite u životu!

A photo posted by Denise Bidot (@denisebidot) on Jun 23, 2014 at 5:30pm PDT

Rezultati istraživanja sprovedenog na velikoj grupi žena pokazalo je da su one koje imaju nizak osećaj samopouzdanja i stide se svog tela sklonije raznim infekcijama, bolovima i drugim zdravstvenim problemima.

To ne nimalo ne iznenađuje s obzirom na to da je psihološko stanje direktno povezano s fizičkim zdravljem, ali ovo je prvi put da su stručnjaci ustanovili vezu između psihološkog stanja osoba podvrgnutim telesnom posramljivanju i njihovih zdravstvenih problema.

Pouka koju treba izvući iz ovoga je jednostavna – svoje telo moramo da volimo bez obzira na sve, jer ćemo jedino tako moći da održimo njegovo zdravlje.

Tužna princeza Beatris: Majka je od 8. godine tera na dijetu! (FOTO)

A photo posted by Denise Bidot (@denisebidot) on May 8, 2014 at 5:44pm PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs