5 korisnih saveta

Fatalna dama puna samopouzdanja: Kako da i vi dobijete sve što želite u životu!

Za svoje samopouzdanje odgovorni smo samo mi i zapravo možemo da ga "nabildujemo" kad god poželimo
Lifestyle
22:52h Autor:
Fatalna dama puna samopouzdanja: Kako da i vi dobijete sve što želite u životu!
Foto: Thinkstock

Otkad znaš za sebe imaš problema sa samopouzdanjem što se odražava na tvoje odnose, posao, ljubavni život i generalno kvalitet tvog života? Zanimljiva je činjenica da si za svoje samopouzdanje odgovorna samo ti i da zapravo možeš da ga "nabilduješ" kad god poželiš.

Na putu do većeg samopouzdanja, pomoći će ti ovih 5 koraka:

1. Prestani da shvataš sebe tako ozbiljno

Ljudi koji imaju manjak samopouzdanja, stalno misle da svi gledaju u njih, da svi tračare o njima i da će svi da primete kad nešto ne odrade savršeno. Prava istina je da ljude nije toliko briga jer žive svoje živote. Nekad će da tračare i da kritikuju tebe, nekada nekog drugog, nekad ćeš ti da tračariš o njima, ali samo ti možeš da odlučiš hoće li to da ti smeta.

Zavodnica iz senke: Čime se žene služe da bi osvojile pravog muškarca!

2. Odluči da primećuješ samo dobre stvari

Ne treba odjednom da počneš da nosiš miniće ako ne pristaju tvojoj građi ili da se pridružiš bendu ako nemaš sluha. Trik za bolje samopouzdanje je da se istreniraš na to da pažnju posvećuješ svojim vrlinama. Super se slažeš sa životinjama, brižna si prema susedima, imaš odlično oko za nakit, divan rukopis i predivne, guste trepavice? To su sve stvari zbog kojih možeš da budeš ponosna.

3. Pokreni se

Logično je da ćeš da se osećaš loše u svojoj koži ako samo lenčariš i nikad ne radiš ništa za sebe. Napravi listu stvari koje realno možeš da izvršiš (poput dovršavanja svog romana, izlaska u grad sredom s devojkama...) i kreni da ih precrtavaš. Osećaćeš se odlično!

Sve je u vašim rukama, zato ih nikad ne smete dići: 20 saveta Koko Šanel svim ženama!

4. Počni da vodiš brigu o sebi

Dobar mejkover svakome će da podigne samopouzdanje, ali samo ako je realan. Promeni boju kose ili frizuru, počni da vežbaš, lepše se našminkaj i voditi brigu o svojim noktima i stopalima, a stvari koje više ne nosiš - pokloni. Zgodan kompletić donjeg veša ili nova haljina takođe će dobro da dođe. Da bi uvek bila doterana ne moraš da imaš milione na bankovnom računu, dovoljno je samo da budeš uporna i organizovana.

5. Prestani da se upoređuješ sa drugima

Jedan od najvećih problema sa samopouzdanjem dolazi od stalnog upoređivanja s drugima. Sada, kad si odrasla žena, vreme je da shvatiš ko si i kako izgledaš i da privatiš sve svoje vrline i mane i počneš da uživaš u njima.

Kada sam zaista počeo da volim sebe: Mudre reči Čarlija Čaplina koje je poklonio čovečanstvu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs