Mudrost

Poučna priča o pravim pobednicima: Šta jeste, a šta nije poraz!

Samo onaj ko odustane je pobeđen
Lifestyle
17:06h
Poučna priča o pravim pobednicima: Šta jeste, a šta nije poraz!
Foto: Thinkstock

Pogledajmo okolo i recimo u sebi: "Preživeo sam." Obodriće nas te reči. Rastužiće se samo oni koji ne uspeju da spoznaju svoju unutrašnju snagu, i kažu: "Izgubio sam", piše Lovesensa.rs.

Oni prvi nikad ne sažaljevaju sebe, čak ni kad pate zbog poraza ili budu poniženi onim što pobednici pričaju o njima. Dopuste sebi po koju suzu, ali nikad i samosažaljenje.

Samo pravi pobednik može biti velikodušan: Poučna priča Sent Egziperija!

Oni znaju da je to samo mala pauza u borbi i da su samo na trenutak izgubili prednost. Svesni su da ih strah čini napetim. Kad razmišljaju o svom životu, shvataju da - uprkos strahu - vera još živi u njihovoj duši i vodi ih napred.Oni se potrude da otkriju šta su uradili loše, a šta dobro.

Ovu pauzu nastalu porazom koriste da se odmore, da zacele rane, osmisle nove strategije i bolje se pripreme.Zatim sviće novi dan i nova borba kuca na vrata. Još uvek su uplašeni, ali moraju da deluju ili da zauvek ostanu da leže na zemlji.

Ustaju i suočavaju se sa svojim protivnikom, ali se sećaju bola koji su pretrpeli i ne žele da ga ponovo dožive.Njihov prethodni poraz znači da ovoga puta moraju da pobede, jer ne žele da prežive isti bol dva puta.Ako ovoga puta ne odnesu pobedu, odneće je sledeći put. Ukoliko ne tada, onda nešto kasnije. Bitno je ponovo ustati i biti na nogama.

Samo onaj ko odustane, pobeđen je. Svi ostali su pobednici.

Ovako može svako: 9 navika uspešnih ljudi koje treba da usvojite već danas!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs