Nije na odmet znati keke kulinarske trikove koji nam kad-tad mogu zatrebati. Zato vam donosimo neke koji koriste najbolji kuvari...

1   stock-photo-woman-s-hand-forming-a-beef-meat-for-a-hamburger-party-portioning-ground-meat-homemade-burgers-2137420561.jpg
Foto: Valeri Pavljuk/Shutterstock

1. Kad pržite ćufte ili bilo šta od mlevenog mesa što mora da bude malo deblje, prstom na sredini napravite udubljenje do pola smese. To će skratiti vreme termičke obrade i meso neće ostati nepečeno.

2    stock-photo-a-piece-of-white-cake-with-cream-and-raspberry-in-a-woman-s-hand-on-a-metal-spatula-grey-1657101130.jpg
Foto: Svetlana Shashkina/Shutterstock

2. Da biste isekli savršeno parče torte, pre sečenja nož dobro nakvasite vodom. Tako ćete sprečiti lepljenje filova i kore za nož, što drastično utiče na izgled isečene torte.

3. Kad sečete goveđu ili juneću šniclu, pratite njene žilice. Samo na taj način se odsečeni komad neće raspasti i razmrviti.

4   stock-photo-fresh-lemon-fruit-with-slice-and-citrus-leaves-isolated-on-white-background-2630940501.jpg
Foto: Amelia NF/Shutterstock

4. Kiselost limuna određuje se prema kori. Što je korica tanja - limun je kiseliji.

5. Postoji način da saznate koliko su stara jaja koja koristite! Razbijte jedno na beli tanjir i obratite pažnju na tanku opnu u belancetu koja okružuje žumance. Ako je blizu žumanceta, jaje je sveže. Ako je udaljeno, jaja su stara bar nedelju dana. Ako je uopšte nema, jaje je staro više od tri nedelje.

5    stock-photo-spicy-roasted-sausage-as-healthy-summer-appetizer-grilled-sausage-seasoning-with-rosemary-and-lime-2605179209.jpg
Foto: Shaiith/Shutterstock

 6. Da biste savršeno ispekli kobasicu, morate da ispunite jedan uslov - zarežite je nožem na nekoliko mesta.

7. Kad isečete tortu, sigurno je nećete odmah poslužiti celu. Ali onda se javlja problem - otvoreni deo torte se suši i menja ukus. Rešenje je jednostavno - samo prislonite parče tost hleba na otvoreni deo i pričvrstite ga čačkalicom. To mesto će ostati savršeno sveže!

8. Kad odlažete lisnato povrće u frižider, zamotajte ga u alu-foliju. Tako će ostati sveže i trajaće duže! Vodite računa samo da foliju ostavite otvorenu s jedne strane da povrće može da diše.

9   stock-photo-female-hand-checking-strips-of-fried-bacon-on-baking-tray-620341214.jpg
Foto: Africa Studio/Shutterstock

9. Najlepša hrskava slanina dolazi iz rerne - i to na sledeći način: stavite na pleh alu-foliju, pa po njoj poređajte tanko sečenu slaninu i pecite 12 minuta na 204 stepena!

10  stock-photo-fresh-margherita-pizza-slice-on-plate-isolated-on-white-background-with-full-depth-of-field-for-2630805049.jpg
Foto: Meilan Photography/Shutterstock

10. Podgrevanje pice ne zvuči baš kao dobra ideja, ali samo zato što ne znate sjajnu restoransku caku! Sve što treba da uradite jeste da je poprskate vodom i zagrejete u rerni - biće savršeno sveža i lepa.