Probajte i vi

U Novu godinu uđite sa novom motivacijom: Promenite život jednostavnom rečenicom!

Oni koji se obraćaju sebi sa Ti umesto sa Ja imaju mnogo pozitivniji stav prema zadatku koji su pred sebe postavili, pokazala je studija
Lifestyle
01:36h Autor:
U Novu godinu uđite sa novom motivacijom: Promenite život jednostavnom rečenicom!
Foto: Shutterstock

"Možeš ti to!" - nauka tvrdi da je ovo mnogo bolji način da sami sebe podstaknete, nego da kažete: "Mogu ja to!" Evo kako će tačno ovo da poboljša vaš dosadašnji učinak, prenosi Sensa.

Ljudi su navikli da savete primaju i daju ih u drugom licu, i izgleda da čovekova psiha upravo iz tog razloga preferira upotrebu drugog lica kao sredstva za motivaciju", rekla je dr Sanda Dolcos, istraživač na univerzitetu u Ilinoisu za Huffington Post.

Kojih 5 stvari treba da govorite sebi svakog dana pročitajte OVDE.

Dakle, samoohrabrenje u drugom licu jednine omogućava nam da dobijemo širu perspektivu, jer na taj način reprodukujemo onu vrstu podstreka koju dobijamo od drugih.

Studija objavljena u magazinu European Journal of Social Psychology pokazala je da oni koji se obraćaju sebi sa "ti" umesto sa "ja" imaju mnogo pozitivniji stav prema zadatku koji su pred sebe postavili, a najbolji rezultati dobijaju se ako savete upućene samom sebi napišete na listu papira.

Kojih 5 navika će neverovatno ojačati vašu unutrašnju snagu pročitajte OVDE.

Pisanje kao način razgovora sa sobom odavno se koristi kao terapeutski pristup, a u situacijama koje zahtevaju veliku samokontrolu ovo je izuzetno delotvorna metoda.

Šta još da dodamo osim – možete vi to!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs