Saznali divne vesti u najbolje vreme

Božić je stigao ranije: Teško bolestan dečak (3) saznao da se oporavio od raka!

"Još uvek nas očekuju posete bolnici, ali za sada slavimo dobre vesti i jedva čekamo da zajedno proslavimo Božić kod kuće", izjavila je mama dečaka kome su pre dve godine lekari brojali dane
Lifestyle
21:38h Autor:
Božić je stigao ranije: Teško bolestan dečak (3) saznao da se oporavio od raka!
Foto: Facebook / Gemma.lowery.1

Trogodišnjem Bredliju Loueriju dijagnostikovan je neuroblastom, neuroendokrini tumor, pre dve godine, zbog čega je morao da se podvrgne teškoj operaciji. Međutim, sada konačno može da uživa u najboljem božićnom poklonu ikada - saznanju da se oporavio!

Kada je imao samo godinu dana, doktori su mu zbog ogromnog broja izraslina koje su pronašli u njegovom telu brojali poslednje dane. Ali mali borac se nije tako lako predao. Imao je tešku operaciju, nakon koje je morao da ide na šest hemoterapija. Sada, nakon dve godine, njegovim roditeljima Džemi i Karlu lekari su saopštili radosne vesti - da u njegovom malom telu nema tragova kancera. Par koji ima i 12-godišnjeg sina Kirana nije mogao da zamisli bolji božićni poklon, piše britanski Mirror.

Božićno čudo - šetala sa ćerkicom, a nepoznati muškarac joj dao kovertu punu para!

"Dobili smo poziv od lekara koji nam je rekao da iako je tumor u njegovim grudima i bubregu i dalje prisutan, više nije maligni. Ne možemo da kažemo da je Bredli u remisiji dok ne prođe 5 godina, ali ono što su nam rekli je da više nema tragova kancera. Potpuno je neverovatno. Nismo mislili da ćemo dočekati ovaj dan. Mnogo smo se borili tokom prethodne dve godine i ovo su divne vesti koje nisu mogle da dođu u bolje vreme", kaže presrećna Džema.

Kako je jedna ćelava princeza ohrabrila bolesnu devojčicu pogledajte OVDE.

"Božić nam je definitivno stigao ranije. Ne pamtimo da smo slavili, a da se Bredli nije osećao loše. Rekli smo mu da je imao "zloće" u stomaku, a od kad su nam javili ove vesti, Bredli trči okolo govoreći: 'Uspeo sam, zloće su nestale!' ", dodaje ova majka.

Najbolji božićni poklon - beskućnik joj dao poslednje pare za prevoz, a ona mu se i te kako odužila!

U međuvremenu, Džema i Karl su osnovali humanitarnu organizaciju "Društvo za borbu protiv neuroblastoma Bredli Loueri", koja je do sada skupila 220.000 funti (oko 280.000 evra).

"Postoji 80% šanse da će se ova bolest vratiti, tako da i dalje skupljamo sredstva. Nadamo se da taj novac neće trebati Bredliju i da će da pomogne nekom drugom detetu. Lekari i dalje spominju radioterapiju, jer smanjuje rizik od vraćanja bolesti, kao i terapiju matičnim ćelijama. Još uvek nas očekuju posete bolnici, ali za sada slavimo dobre vesti i jedva čekamo da zajedno proslavimo Božić kod kuće", izjavila je Džema.

Ćerka iznenađena - dogodilo joj se božićno čudo pola veka nakon stradanja roditelja u padu aviona!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs