Za svaku pohvalu

Mladić svakog dana učini po jedno dobro delo: Zamislite da vam neko plati ručak bez razloga! (FOTO)

26-godišnji Luk svakog dana pokloni hranu, da mali prilog ili plati račun umesto osobe koja je iza njega u prodavnici, bilo šta što za njega nije ništa, a nekome znači mnogo
Lifestyle
01:38h Autor:
Mladić svakog dana učini po jedno dobro delo: Zamislite da vam neko plati ručak bez razloga! (FOTO)
Foto: Facebook

Momak po imenu Luk Kameron iz Čeltenama u Engleskoj, preživeo je veliki šok i jako patio kada mu je bliski član porodice preminuo od raka. To ga je jako potreslo, ali i motivisalo da uradi nešto drugačije u svom životu - on je odlučio da svaki dan tokom 12 meseci učini po jedno dobro delo.

OVDE pogledajte kako jedna 99-godišnja baka svaki dan učini jedno dobro delo - Šije haljinice za siromašnu decu!

Dvadesetšestogodišnji mladić je misiju započeo u januaru, a ona se sastoji iz najrazličitijih ljubaznih gestova, znakova pažnje, priloga, davanja hrane, bacanje smeća umesto stare komšinice, spremanje obroka za prijatelje...

Luk sa komšinicom kojoj stalno izbacuje đubre
Luk sa komšinicom kojoj stalno izbacuje đubre

Takođe, Luk često ima običaj da plaća tuđu hranu. On voli da popije sok iz Mek Donaldsa, ali uvek ide na popularni "Mek Drajv", spoljni šalter za naručivanje do kog se dolazi kolima. Pošto se na jednom šalteru naručuje, a na drugom plaća, Luk iskoristi taj sistem pa kada ođe na red, plati račun i za vozača koji je iza njega!

"Većina ljudi oduševljena je ovim što radim, ali ima i onih koji me zbog toga mrze, iako ne znam zašto. Svejedno, ne osvrćem se na to. Ne marim previše za mišljenja nepoznatih ljudi" - iskreno kaže Luk.

Zašto je jedan čovek beskućniku pocepao natpis za pomoć, saznajte OVDE - Sa odličnim razlogom!

Neka od njih su i poklanjanje hrane beskućnicima, ubacivanje sitnine uličnim sviračima, poklanjanje kupona za popust koje on dobije... Zapravo, to su male stvari koje njemu ne znače ništa, a drugima puno.

Ako ste slučajno pomislili da je on bogati momak koji ima neograničena novčana sredstva, pogrešili ste - on radi kao prodavac, a tokom ove godine potrošio je otprilike 3.000 funti na svoja dobra dela - prenosi Dejli mejl.

OVDE saznajte kako Opra Vinfri postupa sa svojim služavkama - Neograničena kupovina jednom eesečno!

Zamislite da vam nedostaje samo malo para da uzmete kafu iz automata, kad ono neko "zaboravio" da podigne kusur? I to je jedan od Lukovih običaja.

Iako je planirao da 31. decembra završi svoju akciju, Luk Kameron se predomislio. Kada je shvatio koliko mu je ovaj projekat promenio život, odlučio je da se on nastavi, bar do kraja sledeće godine. U međuvremenu, on je na društvenim mrežama pokrenuo stranicu koju je nazvao Dnevnik dobrih dela (The Good Deed Dairy), koja je u relativno kratkom roku osvojila simpatije više od deset hiljada ljudi, prate koje je dobro delo danas uradio.

http://www.youtube.com/watch?v=o0qd_jdUM9Q
ćerka njegovog kuma

"Ona ima samo pet godina, a već čini dobra dela. Juče je, na primer, svoj kapkejk poklonila beskućniku" - kaže ponosni kum.

Pravi mali humani heroj - Kako je devojčica (3) odlučila da pokloni svoju kosu bolesnoj deci, saznajte OVDE.

Tokom svoje plemenite misije, Luk se prijavio na takmičenje za Najlepši posao u Velikoj Britaniji i na kraju pobedio, pa će mu tokom 2015. godine biti plaćeno da putuje po zemlji i posećuje dobrotvorne ustanove, pa samim tim i učini više dobrih dela.

"Mislim da sam izlečio sebe pomažući drugima. Postanete mnogo zahvalniji na svemu što imate" - zaključio je Luk.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs