Sara danonoćno nosi korset i struk je smanjila za 20 cm: A evo zašto bi svaka devojka trebala da posluša njen savet

Ona ima zacrtan cilj pred sobom, a to je struk od 38 cm, još samo 2 cm joj fale da ga ostvarim, a način na koji provodi dane da bi to uspela malo ko bi mogao

Lifestyle
Sara danonoćno nosi korset i struk je smanjila za 20 cm: A evo zašto bi svaka devojka trebala da posluša njen savet
Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Sara je žena sa strukom od 40 cm. „Nosim korset 23 sata dnevno – moj struk je 40 cm, ali želim da bude još manji i da oborim svetski rekord- objasnila je ona.

Ona trenutno nosi korset 23 sata dnevno, sedam dana u nedelji i u njemu čak i spava.

A 49-godišnjakinja se zainteresovala da obori Ginisov svetski rekord kada je shvatila da nije daleko od tako nečeg. Rekord trenutno pripada Keti Jung iz SAD, čiji struk iznosi tačno 38,1 cm.

Korseti
foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Kako bi smanjila svoj struk, Sara je prešla sa umerenog korseta na usko vezivanje. Zatezanje je praksa nošenja korseta koji se sve čvršće vezuje da bi se promenio oblik tela, čime se postiže manji struk.

Sara je prvi put počela da koristi korsete od čeličnih žica 2012. godine, a njen struk je tada bio 61 cm.

Korseti
foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Mali struk je zaista samo izbor estetike, to privlači pažnju, pa ako neko želi da privuče pažnju, to će i učiniti. Međutim ja se uglavnom oblačim da sakrijem svoju siluetu. Jedino kada se oblačim se samo na način koji ističe moj struk u korsetu je kada sam na sastanku sa mužem ili idem u grad sa prijateljima. Tada dobijam poglede i neka pitanja."- otkrila je Sara i dodala zašto bi i druge žene trebale da nose korset iako ne jure svetski rekord.

„Dobro napravljen korset može podržati dobro držanje, ublažiti bol u leđima i može smanjiti anksioznost kod nekih ljudi koji dobro reaguju na osećaj blage kompresije. Prošlo je mnogo vremena otkako sam nosila korset koji me boli. Delimično je to zato što sad nosim bolje korzete nego ranije, a delom zato što sam naučila da nema prednosti zatezanja korseta preko tačke nelagodnosti."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs