KORSETI

NAJMODERNIJI ODEVNI KOMAD NAŠAO SE NA VRHUNCU POPULARNOSTI : Savršeno ističe figuru i sakriva nedostatke

Korseti su ponovo moderni i nalaze se na vrhuncu popularnosti. Savršeno ističu figuru i najbolje se kombinuju.

Moda
Autor:
NAJMODERNIJI ODEVNI KOMAD NAŠAO SE NA VRHUNCU POPULARNOSTI : Savršeno ističe figuru i sakriva nedostatke
Korseti, Foto: Printscreen Instagram/maurahiggins

Korseti su nekada važili za intimnije modne komade, a danas su postali najpoželjniji komad garderobe. U modu su se vratili na velika vrata, te gotovo da ne postoji žena koja ga nema u ormaru.

Jedna od osnovnih uloga korseta jeste naglašavanje struka zbog čega ga dame obožavaju. Slavne dame uveliko nose ovaj komad garderobe kombinujući ga na razne načine. Nina Seničar nedavno je oduševila korsetom koji se jednostavno kombinuje uz sve, dok je Lidija Vukićević pokazala korset haljinu koja je na pravi način istakla figuru.

Modna istorija korseta u zapadnom svetu seže duboko u prošlost, odnosno u 16. vek, dok su ga žene nosile isključivo ispod odeće kako bi imao funkciju steznika. Međutim, forma korseta je evoluirala sa raznim modelima, od kraćih do dužih.

Danas se nose kao topovi, u raznim kombinacijama, dok se najbolje uklapa uz širi model pantalona jer se suprostnosti suprotnosti njihovih formi savršeno spajaju. Zanimljivo je da se nosi i preko košulje, praveći kombinaciju neobičnom i originalnom.

Postoji mnoštvo modela, te je mogućnost izbora široka, od onih sa motivima čipke, preko kožnih pa sve do onih sportskih.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram/yaemina
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs