Mnogi ovu naviku smatraju i nepoštovanjem

5 glavnih krivaca zašto stalno kasnimo: Još samo pet minuta!

Mnogi ovom rečenicom započinju radni dan, pa kasnije svakog jutra jurišaju po kući i na kraju opet zakasne. Isprobajte ovaj jednostavni trik koji zaista deluje - pokušajte da u krevet odete ranije. Mnogi kažu da zaista deluje
Lifestyle
14:40h Autor:
5 glavnih krivaca zašto stalno kasnimo: Još samo pet minuta!
Foto: Thinkstock

Kašnjenje je jedna od najiritantnijih navika koju mnogi mogu da zamene i s nepoštovanjem. Iako postoje osobe koje kasne kako bi se osećale moćnije, većina to radi neplanirano. Donosimo 5 glavnih razloga zašto kasnimo:

1. "Još samo ovo" efekt

Istraživanje je pokazalo da je ovo jedan od glavnih razloga kašnjenja. Ako uvek pokušavate da odgovorite na još samo jedan mejl, još samo brzinski da počistite kuhinju ili da pogledate još samo nekoliko scena serije, to znači da i vi spadate u ovu grupu. Pokušajte barem jednom da radnju pred odlazak odložite za kasnije i vaš problem je rešen.

2. Premalo sna

Ovaj segment odnosi se na rane jutarnje sate što onima koji vole da spavaju duže predstavlja najveći problem. "Još samo 5 minuta" je rečenica s kojom mnogi započinju radni dan, a zbog koje svakog jutra jurišaju po kući pa, na kraju, opet zakasne. Isprobajte ovaj jednostavni trik koji zaista deluje - pokušajte da u krevet odete ranije. Mnogi kažu kako zaista deluje.

Kada ležete u krevet i kada se budite ima veze sa inteligencijom. OVDE pročitajte kako.

3. Loša procena vremena

Tamo sam za 5, 10 ili 15 minuta - rečenica je koju vole da izgovaraju oni koji kasne, a koja najčešće nije tačna. Kada vas neko pita koliko vam treba do posla ili do određenog dela grada vaš odgovor bi mogao da razjasni sve.Loša procena vremena najčešći je razlog zašto kasnimo.

4. Zaboravnost i rastresenost

Nema ništa iritantnije od paničnog traženja ključeva, novčanika ili mobilnnog telefona sekundu pre odlaska iz kuće, a još je gore kada na putu prema dogovorenom mestu shvatite kako ste iste zaboravili da ponesete sa sobom, pa morate da se vratite po njega. Sa ovim će se složiti mnogi, a razlog je vrlo jednostavan - loša priprema.

Kako da napravite frizure gotove za minut kada ste u žurbi pogledajte OVDE.

5. Loša organizacija vremena

Jedan od razloga zašto uvek sve radimo u zadnji čas, a što na kraju rezultuje kašnjenjem, je organizacija vremena. Izjava "Ništa ne stižem" najčešće je uzrokovana pretrpavanjem rasporeda ili pak gore navedenom lošom procenom trajanja određene obaveze ili putovanja do dogovorenog mesta.

Pokušajte da organizujete polazak na mesto dogovora kao da želite da dođete ranije, videćete da niste ništa izgubili i sve ćete obaviti u dogovorenom roku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs