Šokantni rezultati

Tužno i strašno: Tokom eksperimenta u liftu samo jedna osoba reagovala na nasilje nad ženom! (VIDEO)

Organizacija koja je sprovela istraživanje postavila je skrivene kamere u lift u kojem se jedan par svađao, a muškarac ženu gurao i udarao o zid
Lifestyle
00:22h Autor:
Tužno i strašno: Tokom eksperimenta u liftu samo jedna osoba reagovala na nasilje nad ženom! (VIDEO)
Foto: Youtube

Društveni eksperiment koji je sproveden u Švedskoj rezultirao je šokantnim saznanjem: vrlo je mali broj onih koji bi reagovali kada bi se u njihovoj neposrednoj blizini odvijala scena nasilja!

Ohrabrujuće i za svako poštovanje - policajac prekinuo predstavu na otvorenom, misleći da muž stvarno bije ženu! Više saznajte OVDE.

Naime, organizacija STHML Panda postavila je skrivene kamere u lift u kojem se jedan par svađao, a onda je svađa prerasla u nasilje. Muškarac je ženu gurao i udarao o zid, a kamere su pratile reakcije ostalih osoba koje su se zatekle u liftu - prenosi Independent.

U lift u kojem se odvijao ovaj eksperiment ušlo je 53 ljudi, a od toga je samo jedna žena reagovala na nasilje, tako što je muškarca upozorila da će, ako nastavi da zlostavlja djevojku, pozvati policiju.

OVDE pogledajte kako su muškarci reagovali kada im je prišla devojka koja se pravila da je pijana!

Žena koja je jedina reagovala iznenadila se kada joj je ekipa koja stoji iza eksperimenta otkrila o čemu je reč, ali se još više šokirala kada je saznala da je ona jedina osoba koja nije ostala imuna na prizor zlostavljanja.

http://www.youtube.com/watch?v=R1-A7R15uYU#t=119
kuca poruke i sluša muziku!

Šokantnu ispovest devojke koju je majka zlostavljala od sedme godine, pročitajte OVDE.

Švedska se intenzivno bori sa problemom porodičnog nasilja, a prema poslednjem izveštaju, čak 81 odsto ispitanih žena izjavilo je da su barem jednom bile zlostavljane do svoje 15. godine.

Inače, evropski prosek je u poređenju sa švedskim nešto manji, a iznosi 55 odsto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs