Na omiljenom srpskom letovalištu burger su mi naplatili 34 evra: Kad sam videla šta su mi doneli, ostala sam bez teksta

Ova mala avantura u malteškom restoranu naučila me je da ne treba olako donositi sudove samo na osnovu cene

Lifestyle
Autor:
Na omiljenom srpskom letovalištu burger su mi naplatili 34 evra: Kad sam videla šta su mi doneli, ostala sam bez teksta
Foto: Shutterstock

Često imamo običaj da na osnovu cene donosimo sud. Ako nešto skupo platimo, da imamo utisak da smo prevareni ili da smo poručili nešto što je precenjeno. Ovaj put to nije bio slučaj. Avantura na Malti, jednom od omiljenih srpskih letovališta, naučila me da sve ima svoju cenu i da se to ne kaže tek tako - već s razlogom.

Malta, Valeta
foto: Shutterstock

Jedna od stvari koja me je posebno oduševila na Malti bila je njihova bogata kulinarska scena. Oduvek sam volela da istražujem nove ukuse i isprobavam lokalne specijalitete, pa sam jedva čekala da se upustim u avanturu otkrivanja malteške kuhinje. Prilika se ukazala u jednom prelepom restoranu s pogledom na more.

Devojka, More, Leto, Letovanje, Bazen, Sok, Osmeh, Sreća
foto: Shutterstock

Odlučila sam da naručim burger, koji mi je uvek "sigurica", a čula sam da je u tom restoranu fantastično meso. Ispred lokala su stajali u dva reda da dođu do stola kako bi pojeli dobru hranu. Kada sam videla cenu od 34 evra, zaprepastila sam se. To je bio daleko veći iznos nego što sam očekivala da platim za obrok poput burgera. Pomislila sam da je možda došlo do neke greške u meniju, ali konobar mi je potvrdio da je cena tačna. Iznenađena, ali znatiželjna, s nestrpljenjem sam čekala da mi donese burger i da se "naoštrim" za povratak nazad i svim pričam - ljudi, znate koliko su me ogulili na Malti, mogla sam da obnovim kompletnu šminku za taj novac.

Kada je tanjir stigao, prvo što sam primetila da nije u pitanju nikakvo juneće ili svinjsko meso.

Kada na Malti poručite burger, njegovo meso je hobotnica.

1 / 2 Foto: STIL / Privatna Arhiva

Izgledao je impozantno i već sam počela da se osećam pomalo krivom što sam prethodno sumnjala u njegovu cenu. Prvi zalogaj me je potpuno oduševio. Ukusna mešavina sočne hobotnice, BBQ sosa i specifičnih začina odmah me je osvojila. Sve je bilo savršeno izbalansirano, a spoj tih sastojaka u hobotnica-burgeru bila je nešto potpuno novo i uzbudljivo za moje nepce.

Cena sigurno jeste skuplja, ali nije neopravdana, premda sam uz burger dobila i čašu šampanjca.

Malta

Kvalitet hobotnice tek izvađene iz mora, čaša šampanjca i puna činija salate sa morskim plodovima, su bili vredni svakog evra. Shvatila sam da je ovaj burger bio pravi gastronomski doživljaj i da je ta cena zapravo bila mali trošak za to zadovoljstvo.

Odlazak na Maltu i taj burger od hobotnice postali su za mene simbol otvorenosti prema novim iskustvima i bila sam spremna da se nanovo iznenadim, ali da ne pristupam u startu s negativnim stavom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs