Jedva je čekala da joj umre muž i molila boga da ode pre nje: Nakon njegove smrti doživela šok, nikome to ne bi poželela

Nesrećna žena je decenijama živela u nesrećnom braku i trpela torturu, mislila je da će konačno predahnuti kada joj je muž umro, ali onda je kod lekara sačekalo ovo

Lifestyle
Jedva je čekala da joj umre muž i molila boga da ode pre nje: Nakon njegove smrti doživela šok, nikome to ne bi poželela
Foto: Shutterstock

Tereza ima 79 godina udovica je u penziji i molila je boga da joj muž umre pre nje. Naime ona je pet dugih decenija živela u braku kakav ne bi poželela ni najgorem neprijatelju, a mir je našla tek kad joj je pre četiri godine umro suprug.

Bračni par upoznao se kad je ona imala samo 16 godina: “Bio je moja prva ljubav, udala sam za njega kad sam imala 25 godina. Bio je pristojan sin zanatlije, barem sam ga tako doživljavala. No, još su me tada moji roditelji, kao i prijatelji, diskretno upozoravali da ću biti nesrećna s njim. Ipak sam radila po svom”.

Njegovo pravo lice pokazao je tek nakon što je rodila prvo dete: “Tek kad sam rodila shvatila sam koliko je posesivan, sebičan, narcisoidan. I veliki neradnik! Pokušala sam to sakriti pred drugima, međutim, nisam uspela. Pred decom sam svim silama sakrivala naše probleme. Živeli smo uglavnom od moje prosečne plate, a on je menjao automobile i kupovao skupu odeću”.

Muškarac
foto: Profimedia

Pokušala je da se razvede: “Govorio bi mi da će me ubiti radije nego što će mi dati razvod. Kad sam imala 40 godina, umro mi je tata i tada smo se preselili kod moje mame koja je imala veliki stan. Tada je postao još gori, ponašao se kao pravi psihopata.”

“Ubrzo nakon našeg dolaska kod nje, mama je dobila upalu mozga, jedva se izvukla živa, više nije bila samostalna. Negovala sam je 13 godina. Zadnjih par godina njene bolesti i sama sam se jako loše osećala, ali sam to pripisivala iscrpljenosti. Muž je počeo gotovo svaki dan dolaziti pijan kući. Bila sam slomljena, otišla sam u prevremenu penziju koja je bila sve, samo ne odmor. Srećom, deca, koja su rano otišla od kuće, pomagala su mi oko mame i bili mi velika podrška u svemu tome”.

A onda su, pre četiri godine, njena majka i suprug umrli u istoj godini: “Kad sam ostala sama i bez obaveza, krenula sam na pretrage. Moje dijagnoze glasile su: Parkinson, reumatski artritis, rak maternice, hipertenzija, hipertireoza. Još mi preostaju gastroenterolog i pulmolog jer imam neke tvorevine. Bez obzira na moje dijagnoze, osećam se smireno i žao mi je što nisam bila hrabrija i pokušala dobiti razvod usprkos pretnjama.”

“U ove četiri godine sam, uprkos terapijama i bolovima, opuštena. Zato drage žene, ne dajte se maltretirati. Molila sam Boga da mi da barem mesec dana života bez muža, a dobila sam četiri mirne godine. Više ne razmišljam o kraju života, iako je kraj možda blizu”.

Stil / mojevrijeme.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs