"Bio sam mrtav 7 minuta i evo kako izgleda život posle smrti": Astrofizičar dao precizno objašnjenje

Kako izgleda umiranje najbolje je objasni astrofizičar koji je doživeo kliničku smrt koja je trajala 7 minuta

Lifestyle
"Bio sam mrtav 7 minuta i evo kako izgleda život posle smrti": Astrofizičar dao precizno objašnjenje
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste nekada sumnjali u život posle smrti, ova ispovest će vas razuveriti. Naime, jedan muškarac tvrdi da je bio mrtav 7 minuta, a evo šta je video s druge strane.

Čovek, koji je inače tokom 40 godina bio doktor astrofizike, kaže da je bio u bolnici zbog poteškoća pri disanju. Nakon što je otkriveno da ima krvarenje u plućima, doživljva srčani zastoj, piše Miror.

"Doktorima je trebalo 7 minuta da moje srce ponovo pokrenu. Za to vreme sam doživeo moždani udar zbog nedostatka kiseonika u mozgu. Probudio sam se intubiran i dva dana sam bio polusvestan, a onda sam se osvestio i pitao:"Šta se dogodilo?" Teško mi je bilo da povežem ono što sam osećao tokom tih dana i onog što se dešavalo oko mene.

smrt, Klinička Smrt
foto: Shutterstock

Ne bojim se umiranja, ni najmanje. Ali se plašim onog što dolazi pre smrti. Vidio sam niz od tri ovalne elipse, jednu po jednu, sve su visile u crnom prostoru. Bile su uspravne kao da su visile sa neke niti, ali se ta nit nije videla, i sve su bile debljine poput prstena. Na unutrašnjoj strani elipse video sam potoke, šume, planine, oblake...

Isprva je slika bila lepa, ali je onda počela da bledi i poprima žutu nijansu. Izbledila je i zamenila ju je druga elipsa koja je bila vrući prsten od gvodža, toliko vruć da su se komadi gvožđa polako raspadali iz toga".

Prisetio se kako je mogao osetiti miris gvožđa, ali je kasnije saznao da krv ima isti miris, što znači da je mirise u prostoriji verovatno povezivao sa svojim vizijama.

umiranje, smrt
foto: Shutterstock

Dodao je: "Sada pretpostavljam da sam tada bio u srčanom zastoju. Odjednom se prizor razvedrio i otkrio treću elipsu koja je bila prekrivena prekrasnim oblacima koji su bili svetloružičasti i plavi, kao s najlepšeg izlaska ili zalaska sunca. Verujem da je tada moje srce ponovno počelo kucati. Kad sam došao k sebi, te tri elipse ostale su mi čvrsto urezane u sećanju, a kada su mi danima kasnije rekli za srčani udar i moždani udar, sve je dobilo smisao."

Pokušavajući shvatiti svoje vizije, rekao je kako je proučavao Astronomicu Novu nemačkog astronoma Johannesa Keplera i pokušavao shvatiti kako je Kepler otkrio da su orbite planeta elipse, a ne kružnice.

Misterija, Smrt, Život posle smrti, Svetlost, Svetlo
foto: Profimedia

"To je sve što sam video. Nema tunela svetla ili srećnih preminulih članova porodice koji me dočekuju. Mislim da sanjanje i umiranje odražavaju ono što je najdostupnije u vašem umu tokom tog vremena. Vaš um vam priča priču o tome. Nisam se bojao tokom svoje muke, bio sam samo nepristrasni posmatrač, ali jedini trajni učinak mojih sedam minuta smrti je malo smanjen kapacitet mog kratkoročnog pamćenja", prenosi Jutarnji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs