ANITA (64) TVRDI DA SE JOŠ 2006. VRATILA IZ MRTVIH I OD TADA NIŠTA VIŠE NIJE ISTO: "Ovako se živi život bez kajanja"

U svojoj ispovesti kaže kako su doktori rekli njenoj porodici da će živeti još samo nekoliko sati. Ipak, desilo se nešto potpuno drugačije

Lifestyle
11:14h Autor:
ANITA (64) TVRDI DA SE JOŠ 2006. VRATILA IZ MRTVIH I OD TADA NIŠTA VIŠE NIJE ISTO: "Ovako se živi život bez kajanja"
Anita Murđani tvrdi da se vratila iz mrtvih, Foto: Instagram / anitamoorjani

Ženi po imenu Anita Murđani (64) 2006. godine dijagnostikovana je terminalna faza limfoma, raka krvi.

Nakon pokušaja lečenja i mukotrpne borbe, pala je komu. Lekari su bili ubeđeni da joj nema spasa, međutim, Anita se probudila iz kome na opšte iznenađenje lekara. Upitana kako se oseća, Anita je rekla da je doživela duboku spoznaju. Celu neverovatnu priču pratilo je i čudesno izlečenje!

U svojoj knjizi "Ponovo rođena", Anita je detaljno opisala svoje iskustvo "odlaska na onaj svet i povratka i iz mrtvih", i fokusirala se na savetovanje ljudi kako da žive svoj život bez kajanja, jer kako tvrdi, ona je na najteži način shvatila koliko je život prolazan i kako u trenu sve može nestati.

Ona u svojoj knjizi opisuje šta znači živeti autentično i bez straha i šalje poruku da je najvažnije da snažno i svim srcem volimo – sami sebe!

"Udovoljavala sam drugima, stavljala ih na prvo mesto i plašila sam se da budem autentična. Pokušavala sam da budem neko ko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvek sam mislila da je sebično slediti svoje potrebe jer su tuđe veće i važnije. Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sam zdravija, srećnija, više dajem, a manje mi je potrebno. Takođe mi je jasno i da ako stalno pokušavamo da budemo neko ko nismo, planetu lišavamo nas samih", započela je Anita svoju dirljivu ispovest o čudesnom izlečenju koje joj je donelo duboke spoznaje i promenilo njen odnos prema životu.

Prisetila se i kako je pala u komu i kako su joj svi organi otkazali, a doktori su rekli njenoj porodici da će da živi još samo nekoliko sati.

Ipak, Anita tvrdi da je tada doživela neverovarno "iskustvo blizu smrti" i da je tada mogla da vidi, čuje i oseti sve što se oko nje događalo. "Prešla je na drugu stranu", kako kaže, i vratila se kako bi podelila s nama ono što je naučila, tvrdi.

Anita takođe tvrdi da se njen karcinom potpuno povukao samo nekoliko dana kasnije.

Od kako joj se to desilo, Anita je napisala pet knjiga sa savetima o srećnom i zdravom životu, a Njujork Tajms je njenu knjigu "Umirem da bih bila ja" uvrstio među svoje bestselere. Takođe, bavi se snimanjem videa za Youtube kanal,

Nakon svega, Anita kaže kako je suština srećnog života satkana u sledećih 12 pravila:

1. Ne doživljavajte život preozbiljno.

2. Jedite čokoladu.

3. Osetite svoju veličanstvenost.

4. Jedite još čokolade.

5. Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.

6. Neka je vaša svakodnevica ispunjena onim što vas čini srećnim, a ne onim što mislite da bi trebalo ili što drugi misle da bi vi trebalo da radite.

7. Živite strastveno i s puno ljubavi, a ne u strahu od neuspeha.

8. Započnite svaki dan pesmom Abbe – Dancing Queen (ili nekom drugom, vama omiljenom) i pevajte.

9. Smejte se sebi svaki dan (što više to vežbate, pre ćete dostići nirvanu).

10. Svakim pogledom u ogledalo, podsetite se da ste savršeno božije dete, koje je tu da bude verno sebi, piše alternativa informacije. Vaš jedini cilj jeste da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, univerzum lišavate samog sebe.

11. Ne zamarajte se previše time da li ste u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško možemo da pogrešimo.

12. Svaki dan započnite jasnom namerom, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno na kojem možemo da naslikamo sve što poželimo, tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti svoje platno radošću, ljubavlju i smehom ili strahom, ljutnjom, kajanjem, teskobom i zabrinutošću.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs