Tanja je imala 14 god kada ju je zarobio školski čuvar: 10 god živela je u njegovoj spavaćoj sobi, a onda se desilo čudo

Bila je to 1996. godina kada je 14-godišnja Tanja Kač pobegla sa 38godišnjima Tomom Hoseom, koji ju je ubedio da je zaljubljena u njega. 10 godina taj čovek će je držati zatvorenu, stalno je seksualno i emocionalno zlostavljati

Lifestyle
Tanja je imala 14 god kada ju je zarobio školski čuvar: 10 god živela je u njegovoj spavaćoj sobi, a onda se desilo čudo
Foto: Printscreen/Youtube

10. februara 1996. 14-godišnja Tanja Kač pobegla je sa 38-godišnjim čuvarom u svojoj srednjoj školi kako bi pobegla od svog turbulentnog porodičnog života.

Ono što je počelo kao očajnički pokušaj da pronađe mir i druženje pretvorilo se u noćnu moru za tinejdžerku. Tom je zatvorio Tanju u sobu na drugom spratu svoje kuće u Pensilvaniji, gde ju je seksualno zlostavljao i pretio da će je ubiti ako pokuša da pobegne.

Njeno zatočeništvo trajalo je dugih 10 godina. Tek kada je Tanja donela hrabru odluku da otkrije svoj identitet lokalnom radniku delikatese, konačno je uspela da pobegne iz Tomovih kandži.

Kako je sve počelo?

Tanja Nikol Kač imala je problematičnu adolescenciju. Njeni roditelji su se razveli kada je bila mlada, a njena majka je uglavnom bila odsutna iz njenog života, ostavljajući Tanju da se preseli kod oca i njegove devojke.

Tanja se nije slagala sa devojkom svog oca. Osećajući se zanemareno i nepoželjno, počela je da se loše ponaša, da pije, puši cigarete i marihuanu i često beži od kuće.

Tanja Kač
foto: Printscreen/Youtube

Njen život u školi nije bio mnogo bolji. Kao učenica osmog razreda, Tanja je bila žrtva maltretiranja i redovno je bežala sa časova.

Jednom takvom prilikom 1995. godine naišla je na Toma Hosea, 38-godišnjeg školskog čuvara. Međutim, umesto da je prijavi da beži sa časa, Tom je toliko privoleo da mu je Tanja počela verovati.

"Slušao je moje probleme", ispričala je prošle godine Tanja za People. „I zasmejavao me je.“

Njih dvoje su sklopili neobično prijateljstvo, Tom je obasipao 14-godišnjakinju poklonima — nakitom, slatkišima, novcem za cigarete — i ubeđivao je da je on jedina osoba u njenom životu kojoj je stalo do nje. Njihov odnos je dobio još mračniji preokret jednog dana kada su se njih dvoje poljubili na školskom stepeništu.

"Mislila sam da sam zaljubljena u njega", prisetila se Tanja kasnije. Na kraju, Tom joj je predložio da pobegne sa njim. Verujući da je spasava iz problematičnog porodičnog života, tinejdžerka je pristala.

10. februara 1996. Tanja Kač je pobegla sa Tomasom Hoseom. On ju je sakrio u kuću u kojoj je živeo sa roditeljima i sinom, koji je bio samo dve godine mlađi od Tanje. Ubrzo je postalo očigledno da je Tanja zamenila jednu nasilnu situaciju za drugu.

Četvrte godine, Tom je zatvorio Tanju u svoju spavaću sobi na drugom spratu. Donosio joj je ostatke svojih obroka i naučio je na koje škripave podne daske da ne zgazi kako njegovi roditelji ne bi znali da je ona tamo. Bila je primorana da vrši nuždu u kanti, i samo jednom ili dva puta nedeljno ju je puštao da izađe iz sobe da se istušira ​​kada su njegovi roditelji spavali.

Tanja Kač
foto: Printscreen/Youtube

U međuvremenu, Tom je svakodnevno seksualno zlostavljao mladu devojku. Čak ju je navodno naterao da beleži njihove odnose u kalendaru kako bi „mogao da se pohvali kolegama i prijateljima kako ima seks i koliko često“.

Tokom Tanjinog zarobljeništva, Tom ju je izmanipulisao tako da se osećala kao da nije imala izbora osim da ostane. Rekao joj je da je niko ne želi, da je glupa, da je on jedini koji brine o njoj i da će je ubiti kao i njenu porodicu ako ikada pokuša da pobegne.

"Strašno sam ga se plašila", rekla je ona. "Mnogo sam plakala. Uradio sam sve što mi je Tom rekao. On je bio jedina osoba koju sam videla tokom četiri godine.”

U međuvremenu, policajci su Tanju Kač pomno tražili. Njen otac nije imao pojma da je njegovo izgubljeno dete zatvoreno samo 4 kilometra dalje.

Kada je Tanja Kač napunila 18 godina, Tom Hose je bio ubeđen da joj je ispran mozak do te mere da neće pobeći. Počeo je da je upoznaje sa svojom porodicom i prijateljima. Takođe joj je dozvolio da povremeno napusti dom da ode u crkvu ili lokal, ali je uveo strogi policijski čas.

Tanja se brzo sprijateljila sa vlasnicima delikatesa. I kroz interakciju sa ljubaznim parom shvatila je da mora da pobegne.

Dana 21. marta 2006, Tanja Kač je otkrila svoj pravi identitet vlasniku delikatesa, Džou Sparicu.

Tanja Kač
foto: Printscreen/Youtube

Ako odete na veb lokaciju za nestalu decu, videćete moju sliku“, rekla je ona zbunjenom čoveku.

Par je kontaktirao svog sina, penzionisanog policajca koji je bio upoznat sa Tanjinim slučajem. Ubrzo su policajci preplavili Tomov dom.

Tom Hose, tada star 48 godina, uhapšen je. A Tanja Kač je konačno bila slobodna u dobi od 24 godine.

„Nikada neću zaboraviti kako je bilo izaći iz te kuće tog dana“, ispričala je ona. "Izašla sam sa policijom, duboko udahnula i rekla sebi - Gotovo je. Ja sam sada slobodna".

Tom Hose se 2007. godine izjasnio krivim za seksualni napad, nehotični devijantni seksualni odnos, nepristojan napad, ugrožavanje dobrobiti dece, korupciju maloletnika, mešanje u starateljstvo nad decom i teški nepristojan napad.

Tanja Kač
foto: Printscreen/youtube

Tokom saslušanja, Tom je bio nepokolebljiv da je pomogao Tanji. On je tvrdio da mu je Tanja često govorila: „Hvala, bez tebe bih bila mrtva ili na ulici." Uprkos tome, Tom se izvinio zbog načina na koji se ponašao prema Tanji.

Samo Bog zna koliko mi je zaista žao“, rekao je.

Osuđen je na 15 godina zatvora. Pušten je 2022. godine, a potom registrovan kao seksualni prestupnik.

Za Tanju, Tomovo zatočeništvo je značilo njenu slobodu. Dobila je vozačku dozvolu i počela da pohađa kurseve na fakultetu.

Iako je srećna što se ponovo spojila sa svojom porodicom, Tanja je tada otkrila da njen otac veruje da je ona delimično odgovorna za sopstvenu otmicu. Do danas njih dvoje nisu u kontaktu.

Uprkos čudnim porodičnim odnosima, Tanja Kač je uspešna u životu. U septembru 2018, Tanja Kač se udala i postala maćeha, kao i baka maloj deci svog posinka.

Danas se zalaže za nestalu i eksploatisanu decu širom zemlje. Ona želi da drugi koji su doživeli traumu znaju da uvek postoji nada.

Ja sam dokaz za to“, kaže Tanja. „Prošla sam kroz najmračnija vremena. Pogledajte me sada."

(Stil/allthatsinteresting.com/)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs