Provela je 20 godina u ropstvu i rodila 9-oro dece svom očuhu: Rozalin je kidnapovana kada je imala 10 i preživela pakao

Ova strašna tragedija služi kao još jedan podsetnik da se čudovište može pojaviti u životu bilo koje osobe i uništiti ga

Lifestyle
Provela je 20 godina u ropstvu i rodila 9-oro dece svom očuhu: Rozalin je kidnapovana kada je imala 10 i preživela pakao
Foto: Printscreen Youtube

Mnogo je slučajeva kada maćeha ili očuh zameni nečiju majku ili oca i na taj način učini život te dece boljim i sigurnijim. Ali ponekad jedan od roditelja, a da toga nije ni svestan, može dovesti kući pravog monstruma. Strašna priča o Rozalin Mekginis doazuje upravo to.

Rozalin Mekginis je rođena u Springfildu, gradu na srednjem zapadu Sjedinjenih Država. Bila je poslušna i mirna, odličan đak, a u slobodno vreme je pohađala muzičku školu, gde je svirala violinu i maštala da jednog dana postane veterinar.

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

O njenom ocu se ne zna ništa, devojčicu je odmalena odgajala samo majka. Jednog dana, kada je žena delila letke za „susedsku stražu“, slučajno je srela Henrija Pijata. Počeli su da pričaju i shvatili da imaju mnogo toga zajedničkog. Ubrzo je između njih odpočela veza, a ljubavnici su počeli i da žive zajedno.

Kada je Rozalin imala 10 godina, njen očuh ih je preselio u Oklahomu. Tada majka i ćerka nisu ni razmišljale zašto bi se odselile tako daleko od kuće. Tek kasnije je postalo jasno, na taj način je Henri uspeo da ih zapravo izoluje od njihovih rođaka.

Nakon selidbe, porodici Mekginis je počelo da se dešava nešto strašno. Kao da se Pijat potpuno promenio. Redovno je dizao ruku na Rozalininu majku, a kasnije ih je i seksualno uznemiravao. Devojčica je tek napunila 10 godina, muškarac je imao 42 godine. Ovo nije moglo dugo trajati. Žena je shvatila da će se desiti velika katastrofa ako odmah ne prekine odnose sa čudovištem.

Ostavila je Henrija, a zatim se za pomoć obratila skloništu za žrtve porodičnog nasilja. Činilo se da će u ovom trenutku ono što se dogodilo ostati samo užasno sećanje, ali najgora stvar u životima ove dve žene tek je počela.

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

31. januara 1997. Rozalin je krenula u školu, ali nikada nije stigla do nje, na putu joj se pojavio Henrijev sin iz prvog braka. Presreo je devojčicu odmah na ulazu u zgradu i odvezao je malim sivim kamionetom na adresu koju je naveo njegov otac – u hotelsku sobu u Tulsi, koja je bila udaljena oko dva sata vožnje od škole.

Stigavši na mesto i videvši svog očuha, Rozalin se uplašila, ali ju je Henri odmah smirio. Čovek je uveravao svoju pastorku da će njena majka uskoro doći kod njih, ali se to nikada nije dogodilo. Umesto toga, ušli su u auto i odvezli se od Tulse do Vagonera. Na putu je zločinac izmislio priču da Rozalina majka više ne želi da je vidi i ako odluči da se vrati kući, čekaće je nevolje.

Kada se njena ćerka nije vratila iz škole, majka je odmah prijavila policiji. Ona je napomenula da je devojku mogao da kidnapuje njen bivši partner, koji se dan ranije zakleo da će se osveti što ga je napustila. Ali čak i uz brzu poteru, istražitelji nisu mogli pronaći Henrija i Rozalin. Tragalo se i za Henrijevim sinom, koji je pomogao ocu u otmici devojčice.

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

Pijat je učinio sve što je bilo moguće da svoju poćerku drži van vidokruga javnosti. Naterao ju je da ofarba kosu i da nosi naočare. Dok je putovala po zemlji, od nje se zahtevalo da se predstavlja svojim novim imenima. Bio je okrutan ne samo prema devojci, već i prema sinu. Henri je često koristio nedozvoljene supstance i mučio decu. Poslao bi ih da prose kako bi kupili hranu i benzin za auto. Trijo je boravio u hotelima i na rančevima. Na kraju su stigli do Meksika.

Kada je Rozalin imala 11 godina, njen kidnaper je konačno izgubio razum. Odlučio je da se oženi devojčicom, priredivši lažno venčanje, čemu je prisustvovao njegov sin tinejdžer. Sve ovo vreme, čudovište je nastavilo da tuče devojčicu sve dok nebi izgubila svest i redovno je silovao. Iako je više puta pokušavala da pobegne, njen otmičar bi je uhvatio i kaznio na još okrutnije načine.

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

Već u prvoj godini, Rozalin je zatrudnela sa svojim očuhom, ali je doživela pobačaj. Uplašena devojka nije razumela šta joj se dogodilo. Pijat je suvo naredio da se ono što je izašlo iz nje baci u toalet... Tri godine kasnije ponovo je zatrudnela. Beba je rođena u zadnjem delu kombija. Tada je mlada majka imala samo 15 godina.

Rođenje prve bebe, kao i druge i narednih sedam, nije nimalo ublažilo žar okrutnog manijaka. Kidnaper je redovno tukao Rozalin sa svime što mu je bilo na vidiku. Devojčica je zadobila teške povrede pesnicama, palicom, pivskim flašama i komadima drveta. Imala je mnogo ogrebotina i preloma, ali nije mogla ništa da preduzme. Deca su shvatila da se nešto strašno dešava, ali nisu mogla da zamisle da su, kao i njihova majka, u zatočeništvu čak ni u najgoroj noćnoj mori...

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

Da bi odagnao sumnju, Pijat je smislio legendu. Kada je Rozalin napunila 18 godina, naterao ju je da ode u policijsku stanicu i prizna da je zatrudnela od svog prijatelja Meksikanca i da je pobegla iz straha. Njegov glavni cilj je bio da je istražitelji uklone iz nacionalnog registra nestalih osoba. U Henrijevom autu, parkiranom tri bloka od kuće, u to je vreme bilo troje dece. Rekao je Rozalin da ih nikada više neće videti ako se ne vrati u roku od dva sata. Devojka je poslušala.

Posle ovoga begunci su se smestili u stari prljavi šator, gde su vladali potpuno nehigijenski uslovi. Piat je uzeo skoro svu milostinju i potrošio je na drogu i alkohol. Rozalin je morala da skupi preostala sredstva da prehrani decu. I jedan odlazak u prodavnicu joj je zauvek promenio život.

Početkom 2016. Rozalin, koja je tada koristila pseudonim Stefani, otišla je u kupovinu u supermarket. Dok je sa decom stajala u redu na kasi, bračni par joj se obratio. Muškarac i žena osetili su da nešto nije u redu, devojčica i njena deca su bili iznemogli i prljavi. Ponudili su joj da plate kupovinu, a Rozalin je sa zahvalnošću prihvatila pomoć. Onda je shvatila da ako sada nešto ne uradi, možda neće imati drugu šansu.

Rozalin im je ispričala svoju horor priču. Tada je imala već 30 godina, a njen kidnaper 62. Brižna žena, šokirana onim što je čula, obećala je da će pomoći nesrećnoj ženi da se izvuče iz zamke, ali je morala da postupi oprezno.

Pogodili su trenutak kada se monstrum ponovo napio i zaspao, brzo spakovali stvari i ušli u taksi. Rozalin je imala osmoro dece. Njen prvenac, tada već tinejdžer, je nekim čudom pobegao ranije.

Mekginisova je odmah otišla u američki konzulat u Meksiku, gde je zatražila pomoć. Slučaj je odmah prebačen na FBI. Agentima je trebalo godinu dana da mu uđu u trag. U septembru 2017. muškarac je uhapšen i kasnije proglašen krivim za otmicu, zlostavljanje dece, okrutnost i nasilje.

Rozelin Mekginis
foto: Printscreen Youtube

Manijak se nije složio sa izrečenim optužbama i do samog kraja je nastavio da insistira da nije uradio ništa strašno ili protivzakonito ni u odnosu na Rozalin ni njihovu zajedničku decu. „Nikada nisam zlostavljao decu. Samo sam vodio ljubav sa svojom ženom“, rekao je kriminalac.

Njegova krivica je dokazana, a u februaru 2018. osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Pored toga, naređeno mu je da plati Rozalin kaznu od 100.000 dolara kao kompenzaciju za moralnu štetu.

Rozalin je dugo patila od teške psihološke traume. Više od 20 godina provela je u jazbini manijaka! Iako je njen silovatelj bio iza rešetaka, živela je u strahu da će on iznenada skočiti iza ugla i ponovo je oteti. Vremenom je ovaj bol počeo da jenjava, a život je počeo da se poboljšava. Ali niko joj nikada neće vratiti tih dvadeset ukradenih godina mladosti.

Što se tiče Pijatovog sina, koji je pomogao ocu u otmici, on je oslobođen. Mladić je priznao i objasnio da je, strahujući za svoj život, bio primoran da ga posluša.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs