10 NAJLEPŠIH ČESTITKI KOJE MOŽETE NAJMILIJIMA POSLATI ZA BADNJI DAN I VEČE: Ove reči donose sreću, ljubav i mir u duši

Srpska pravoslavna crkva 6. januara obeležava Badnji dan, a za vas smo izdvojili neke od najlepših čestiti kojima možete obradovati bliske ljude.

Lifestyle
12:36h Autor:
10 NAJLEPŠIH ČESTITKI KOJE MOŽETE NAJMILIJIMA POSLATI ZA BADNJI DAN I VEČE: Ove reči donose sreću, ljubav i mir u duši
Najlepše čestitke za Badnji dan i veče, Foto: Profimedia

Badnji dan i veče okuplja porodicu za posnom trpezom, ali i miri sve one koji su se zavadili. Ukućani u slozi i ljubavi dočekuju najradosniji hrišćanski praznik - Božić, jer šta ima lepše od duševnog mira i velikog čuda rođenja samog Božijeg sina?

Za vas smo izdvojili divne reči koje simbolizuju čudo, mir, ljubav, uspeh i veliku sreću, te svojim voljenima možete čestitati Badnji dan i veče na poseban način.

Božić, Badnji dan, Badnje Veče, Suvo voće, Božićna pšenica, Badnjak
foto: Shutterstock

1. Dok čekaš da sunce poslednje zrake ugasi, osmeh neka ti lice krasi. Neka ti duša od sreće blista, jer sutra slavimo rođenje Hrista. Sve tvoje želje i miran san neka ti donese današnji dan. Sretan Badnji dan!

2. Oprosti danas svim dužnima, podari sreću najtužnijima, sačuvaj ljubav, veru i nadu, teži ka sreći, a ne ka padu. Uvek voli i misli na Boga, nek čuva tebe i bližnjega tvoga. Badnjaci gore, nek sve ti se zlati, nek ti se dobro još boljim vrati. Srećno Badnje veče!

3. Ne gubi veru – ne gubi nadu, teži ka sreći, a ne ka padu. U srcu voli i spominji Boga, neka te čuva i bližnjega tvoga. Podigni glavu, ispruži dlan, SREĆAN TI BADNjI DAN!

4. Noć se spustila pravo je vreme, da badnjak i vaš dom ukrasi, da Bog pomogne vašoj kući i od svakog zla vas spasi. Srećno Badnje veče!

Badnjak, Badnji dan, Božić
foto: Shutterstock

5. Zvone zvona, tamjan miri, a vera mi grudi širi. Sveto drvo kuću krasi, da od svakog zla je spasi. Današnjega svetog dana Bog neka je preporodi, nek je čuva, štiti, pazi, ka napretku nek je vodi! Srećan ti Badnji dan!

6. Gledam ovo drvo sveto, što pred mojim domom blista, i za zdravlje tvoje molim, sina božjeg, dragog Hrista. Neka ti sreću, zdravlje i miran san donese današnji Badnji dan!

7. Zazvoniše zvona stara sa crkava i oltara, molimo se Hristu Bogu za napredak i za slogu. Običaji žive davni, a mi Srbi pravoslavni tradiciju nastavimo i potomstvu ostavimo. Tako bilo, tako biće, Srbin slavi i slaviće, pravoslavljem duša diše, kada tamjan zamiriše. Neka nam je vera čvrsta, krstimo se sa tri prsta, crkve svete da pravimo i gospoda da slavimo. Srećan Badnji dan!

Isus Hrist, abortus
foto: Stil

8. Domaćine, dobar dan, danas slaviš Badnji dan. Ispred kuće Badnjak stavi i rođenje Božje slavi. Bog ti svaku sreću dao i od zla te sačuvao! Srećan Badnji dan!

9. Kad se unesu badnjak i slama, a miris tamjana kućom kruži, tiho se molim za vaše zdravlje da Bog vam podari život što duži. Dobri dome, dobro veče i srećno vam Badnje veče!

10. Divno veče badnjega sjaja sa Hristom svetim neka te spaja, a vera prava dušu ti krepi, da ti predstoje samo dani lepi. Srećno badnje veče!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs