OTKRIVENA VELIKA TAJNA TOPOLSKE 18: Evo šta se krije iza čuvene adrese u Beogradu i ko je tu stvarno živeo

Serija “Srećni ljudi” jedna je od najpopularnijih svih vremena u domaćoj kinematografiji, a pored glumaca koji su je proslavili, obeležila ju je i čuvena pesma “Topolska 18”.

Lifestyle
22:49h Autor:
OTKRIVENA VELIKA TAJNA TOPOLSKE 18: Evo šta se krije iza čuvene adrese u Beogradu i ko je tu stvarno živeo
Foto: preentscreen/Youtube

Pesmu izvodi glumica Snežana Savić, koja u seriji tumači bogatašicu misteriozne prošlosti Malinu Vojvodić, a premijerno je izvedena u kultnom ostvarenju. Ipak, mnogi ne znaju zbog čega je baš ova ulica opevana u poznatoj baladi. Topolska ulica nalazi se na Vračaru i važi za jednu od najmirnijih i najlepših ulica u glavnom gradu.

Snežana Savić
foto: Youtube Printscreen / SarahChannel2

Snežana Savić koja je inače otpevala ovu pesmu, u jednom intervjuu otkrila je ko je živeo na ovoj adresi i zbog čega je scenaristi Siniši Paviću, ova ulica bila značajna.

Naime, u Topolskoj 18, živela je Ljiljana Pavić, inače supruga poznatog scenariste, koja mu je tada bila pomoćnica u pisanju scenarija.

Snežana Savić
foto: Youtube Printscreen / Sevarika

Podsetimo, serija "Srećni ljudi" snimana je u veoma teškim uslovima, budući da je tih godina u Srbiji bilo vreme inflacije, pa je mali honorar bio glavni razlog odlazaka glumaca iz popularne serije, među njima i Tanje Bošković, čuvene Lole.

- Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: "Nema problema, to je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila". To je bio težak udarac za "Srećne ljude", jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u "Boljem životu" odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić, koji je igrao Gigu - rekao je Siniša Pavić svojevremeno za "Informer".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs