DOBRODOŠLI U TOTALNI HAOS: Ovo je 9 načina da preživite period SENKE retrogradnog Merkura i RETROGRADNI MERKUR

Donosimo vam 9 načina da preživite totalni haos u periodu retrogradnog Merkura.

Lifestyle
Autor:
DOBRODOŠLI U TOTALNI HAOS: Ovo je 9 načina da preživite period SENKE retrogradnog Merkura i RETROGRADNI MERKUR
9 načina kako preživeti retrogradni Merkur, Foto: Ilustracija / Shutterstock

Retrogradni Merkur je astrološki fenomen koji se dešava kada planeta Merkur, gledano sa Zemlje, deluje kao da se kreće unazad. Ovo je optička iluzija uzrokovana relativnim kretanjem Zemlje i Merkura oko Sunca. Retrogradni Merkur nije stvarno promena smera kretanja planete, već prividna promena zbog različitih brzina kretanja Zemlje i Merkura.

Tokom retrogradnog perioda, astrolozi često tvrde da se mogu pojaviti određeni izazovi, komplikacije i nesporazumi u komunikaciji, putovanjima, elektronici i općenito u oblastima koje Merkur tradicionalno simbolizuje. Međutim, važno je napomenuti da većina zvaničnih naučnih istraživanja nije pronašla statistički značajne veze između retrogradnog kretanja planeta i stvarnih događaja na Zemlji.

Retrogradni Merkur se dešava otprilike tri puta godišnje i traje oko tri nedelje svaki put. Tokom ovog perioda, astrolozi preporučuju oprez u komunikaciji, potpisivanju važnih dokumenata i sličnim aktivnostima.

Retrogradni Merkur
foto: Shutterstock

Ukoliko želite da sve prođe bez problema, počnite da se pripremate. Ovo su neke od mera opreza na koje treba da obratite pažnju u duhu novog početka tokom retrogradnog Merkura.

Od 13. decembra 2023. Merkur, planeta komunikacije, poslednji put u godini kretat će se retrogradno. Merkurove dvonedeljne faze pre i posle retrogradnosti nesumnjivo će produžiti teškoće u našim životima.

1. januara Merkur se vraća u direktni hod, a otprilike do 14. januara trajaće retrogradna senka. Tokom tog vremena biće više zbrkanih razmišljanja, nesporazuma, tehnoloških grešaka i gnjavaže na putovanju.

Slično retrogradnom kretanju planeta, retro sena podstiče introspekciju i izvlačenje lekcija iz prošlosti. Da, to ne zvuči previše loše i verovatno je najbolja stvar u ovom dvonedeljnom razdoblju.

Ipak, trebali biste biti oprezni jer je retro sena posljednja stvar koja vam treba kada slavite praznike i spremate se za početak nove godine.

Počnite da se pripremati ako želite da sve prođe glatko. U duhu novog početka, evo nekih mera opreza koje treba preduzeti tokom retrogradnog Merkura i retrogradne sene, prenosi Atma.rs Pripremila: Suzana Dulčić

Retrogradni merkur
foto: Shutterstock

1. Smislite rezervne planove

Trebalo bi da se pripremimo za različite scenarije i da imamo više rezervnih planova tokom retrogradnog Merkura. Koristite ovo razmišljanje u periodu retrogradne senke.

Da li ste rezervisali svoju novogodišnju žurku? U slučaju da nešto krene naopako, dobro je imati rezervnu opciju. Idete na putovanje sa GPS-om? Štampajte uputstva i druge moguće rute. Svašta se može dogoditi!

2. Temeljno se objasnite

Tokom retrogradne ili retrosenke, komunikacija može biti pomalo nespretna. Često bi zbog nesporazuma mogli nastati sukobi sa najbližima.

Apsolutno nema mesta za to tokom praznika! Ako želite da razjasnite stvari u svakom razgovoru, obavezno se u potpunosti objasnite.

Pazite da ne iritirate druge ljude i ne pretpostavljajte da će razumeti šta govorite.

3. Ako možete, odložite svoje putovanje

Da li ste imali u planu doček Nove godine u nekom drugom gradu? Možda sada nije idealno vreme za to.

Godišnji odmor pomerite za sledeću nedelju? Učini sebi uslugu i čekaj. Retrospektivno, putovanje nije prijatelj, piše Conscious Reserver. Ne planirajte ništa i ako možete, ne idite nigde do 14. januara.

Na kraju, biće vam drago što ste tako postupili!

Putovanje, Majka, Porodica, Deca
foto: Thinkstock

4. Napravite sigurnosnu kopiju svih svojih važnih dokumenata

Slično retrogradnom kretanju planete, retrosenka može imati širok spektar negativnih efekata na tehnologiju. Pravljenje rezervne kopije podataka je najbolji način da zaštitite važne informacije, čak i ako ne možete da utičete na kvar telefona ili računara.

Napravite nekoliko kopija da biste bili sigurni.

5. Ostavite dovoljno vremena za razmišljanje

Retrogradnost je odlično vreme za kontemplaciju, što je jedna od prednosti. Sada je savršeno vreme da razmislite o svojim prošlim postupcima i naučite iz njih.

Iako možda ne zvuči baš privlačno, ispunjavanje tog zadatka će vam zaista omogućiti da povećate svoje napore za samousavršavanjem u narednoj godini.

Odvojite se od sveta i dajte sebi vremena da duboko razmislite. Zabeležite sve što ste naučili, a zatim iskoristite to znanje da vodite svoje ciljeve za 2024. Impresivan posao pretvaranja retro senke u nešto pozitivno!

6. Pokušajte se osloboditi prošlosti

Postoje negativne strane preteranog razmišljanja, na primer, može izazvati negativne emocije povezane sa prošlim događajima. Iskoristite ovu priliku da se opustite, umesto da se držite ovih stvari.

Potražite pomoć osobe od poverenja – rođaka, prijatelja ili terapeuta – ako osećate da se borite sami. Prihvatite priliku da pustite.

Žena, Zabrinuta žena, Tužna žena
foto: Shuterstock

7. Ostanite u svojoj sigurnoj zoni

Da li ste raspoloženi da uradite nešto divlje i ludo? Trenutno vreme nije idealno vreme za to. Svi su upozoreni da ne prave velike životne promene ili odluke dok je retrogradnost na snazi, a retrosenka nije izuzetak.

Bilo bi mudro ostati u poznatom, toplom zagrljaju vaših zona udobnosti. Napravite strategiju isprobavanja nečeg novog nakon završetka retrosenke ako ste zaista zainteresovani za to.

Provedite kvalitetno vreme sa voljenima, proslavite sezonu sa stilom i opustite se.

8. Pokušajte da meditirate barem jednom dnevno

Dodajte uobičajeni praznični stres retro senci i imate recept za haos. Dajte sve od sebe da zadržite mirno i staloženo ponašanje kako biste se izborili sa ovim.

Vežbajte meditaciju svakodnevno ili barem pronađite nekoliko trenutaka tokom dana kada možete biti sami sa svojim mislima i bez spoljne buke.

Prošetajte, upišite se na čas joge ili se ušuškajte sa svojim ljubimcem - uradite sve što vam pomaže da se opustite.

9. Razmislite pre nego što progovorite

Veoma je teško komunicirati tokom perioda retrosenke, zato budite veoma oprezni sa svojim rečima! Možda ćete reći nešto zbog čega ćete kasnije zažaliti.

Umesto da žurite, zastanite i dobro razmislite o tome šta ćete reći. Tih nekoliko minuta će biti dobro potrošeno.

(Stil/Atma)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs